Afşin'de mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Afşinde mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 14:02

Afşin'de mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) mezun olan 114 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreninde diplomaların alıp kep attı.



Afşin Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) bu yıl mezun olan 114 öğrenci için Aşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi Hayati Hayati Vasfi Taşyürek Salonu'nda tören düzenlendi. Törene; Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya, Emniyet Müdürü Turan Yüce, üniversite personeli, öğrenciler ve velileri katıldı.



Törende konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, uzun bir öğretim döneminin ardından mezun olan öğrencileri tebrik ederek "Hiçbir öğrencimizin buraya kolay gelmediğini biliyorum. Fakat asıl hayat bundan sonra başlıyor. Yapacağınız meslekler sizlerin karakteri ve kişiliğiyle doğru orantılı ilerleyecek. Mezun olan arkadaşlarımız, önce anne ve babalarına daha sonra devletimize ve milletimize hayırlı bir birey olarak hayatlarına devam etsinler" dedi.



Öğrencilere hayatın zorluklarından bahseden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ise, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak 24 yıldır gelişimin ve değişimin adresi olma anlayışıyla eğitim öğretim hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirtti. 'Aklınızı kiraya vermeyin' diyen Deveci, "Biliyoruz ki sizin özgüveniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete, aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun, ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir Mezun olan ve olacak öğrencilere tavsiyem şudur ki aklınızı kiraya vermeyin" diye konuştu.



Öğrencilere Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı izlemelerini tavsiye eden Deveci, Aziz Sancar'ın 'Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir ben çalışmaya inanıyorum.' sözünü hatırlattı, bu yüzden gayretin kadere aşık olduğunu ifade etti. Salonda bulunan velilere de seslenen Deveci, öğrencilerin gerekirse 2 yıl daha okuyup hayatında keşke dememelerini istedi. Ülkenin geleceği için gençlerin bilinçli olmalarını isteyen Deveci "Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun ikliminden ilan ediyorum ki burada gençlik, devraldığı mirasın omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir" şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından Afşin Meslek Yüksekokulu birincisi Döndü Bardiz ve kendi bölümlerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Mezuniyet töreni, okul tarafından hazırlanan eğlence programı ve öğrencilerin okul bahçesinde keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.



FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!