Afrin'de sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Afrinde sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 10:34

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandı. Öte yandan Afrin'in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri de PYD/PKK'lı teröristlerden arındırıldı. Öte yandan gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

Haberin Devamı

Arfin'de terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı harekatı devam ediyor. TSK'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı güçler Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bombardımanının ardından TSK unsurları tarafından desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü aldı.

Afrinde sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi

Çıkan çatışmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha Mehmetçik tarafından etkisiz hale getirildi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi.

Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

Haberin Devamı

SİVİL HALKA YARDIM

Afrinde sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi

'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler, Afrin'de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırdı. Türk askerleri, üşüyen çocuklara montlarını verirken, kumanyasını paylaştığı yöre halkına gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Afrinde sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi
Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. tepe de kontrol altında. Sosyal medyada bir ÖSO üyesinin Racu'ya hakim tepeden fotoğrafı paylaşıldı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA SON DURUM

12.10 Afrin'in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri PYD/PKK'lı teröristlerden  arındırıldı.

İNDERES BÖLGESİ VURULDU

11.50

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan, sınırın Suriye tarafındaki Cinderes bölgesi, sınır karakollarındaki fırtına obüsleriyle karadan, savaş uçaklarıyla havadan yoğun ateş altına alındı. Bölgede etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesine karşın bombardıman ve uçak sesleri, yoğun olarak duyuluyor.

Haberin Devamı

REYHANLI'YA İKİ ROKET DÜŞTÜ

11:36 Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Hatay'ın Reyhanlı ilçesine roketli saldırı düzenlendi.
Afrin bölgesinden atılan iki roket Suriye sınırına yakın Bükülmez Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti. Saldırıda herhangi can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Güvenlik güçleri roketlerin düştüğü yerde inceleme başlattı.

10:51 Kilis-Hatay hudut bölgesindeki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçaklarınca bombalanırken, Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Terör örgütüne ait hedeflerden dumanlar yükselirken, top sesleri Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

Haberin Devamı

KİLİS'E ROKET ATILDI

10:43 Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis'e roketli saldırı düzenlendi. Afrin'in kırsalındaki teröristler tarafından saat 10.20 sıralarında Şıh Mehmet Mahallesi'ne roket atıldı. Zeytinliğe isabet eden ve patlayan roket can ya da mal kaybına neden olmadı.Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı 20 Ocak'tan bu yana Kilis'e 20 roket atıldı, biri Suriye uyruklu 2 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralandı.

HEDEF BAFELYUN TEPESİ

10:38 Hakimiyetin tamamen sağlandığı stratejik Burseya Dağı’nda tuzaklanan patlayıcıların imhası sürerken, çatışmalar Bafelyun Tepesi yönüne kaydı. Burseya Dağına birkaç kilometre uzaklıkta olan Afrinin batısındaki Bafelyun Tepesi de TSK tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Haberin Devamı

649 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı’nca, ’Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 649 olduğu açıklandı.

Afrinde sıcak gelişme... İki köy daha teröristlerden temizlendi

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!