Afrika ülkeleri büyükelçileri Keçiören'de ağaç diktiler

Güncelleme Tarihi:

Afrika ülkeleri büyükelçileri Keçiörende ağaç diktiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 13:24

Afrika ülkeleri büyükelçileri Keçiören'de ağaç diktiler

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- AFRİKA Ülkeleri Büyükelçilikleri Hatıra Ormanı'ndan sonra Keçiören Kartaltepe Kent Ormanı'nda bulunan Ruanda Ağaçlandırma Alanı da Keçiören ile Afrika ülkeleri arasındaki dostluğun simgesi oldu. Yeni dikilen ağaçlarla birlikte alandaki ağaç sayısı 200'ü aştı.

Ruanda Ağaçlandırma Alanı'ndaki ağaç dikme törenine Türkiye-Ruanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç'un yanı sıra, Ruanda, Kenya, Cibuti, Aden, Zambiya, Uganda, Kongo, Güney Sudan ve Nijerya büyükelçileri de katıldı. Tunç ve Büyükelçiler, alana kış mevsimi şartlarına dayanıklı ladin cinsi çam ağaçları diktiler. Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkilerin son 10 yılda çok geliştiğine dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin en büyük nüfus yoğunluğuna sahip olan Keçiören'in bazı Afrika ülkeleri belediyeleri ile 'kardeş' olduğuna da işaret ederek, şunları söyledi:

"Dikmiş olduğumuz ağaçlar tıpkı dostluğumuz gibi yeşerip büyüyorlar. Afrika bizim için önemli bir bölge. Afrika ile ilgili devletimizin politikalarını destekler tarzda programlar yapıyoruz. Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok önemli seviyelere çıkmasını istiyoruz. Yerel yönetimler olarak yapmış olduğumuz bu tarz etkinlikler ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlıyor".

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!