AFP duyurdu... ABD'li albaydan 'uzlaşı' iddiası

Güncelleme Tarihi:

AFP duyurdu... ABDli albaydan uzlaşı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 17:19

AFP'den dikkat çeken iddia. ABD'li Albay John Thomas, 'Suriye'de IŞİD tehdidine odaklanmak için Türkler ve Kürt grupların çatışmayı durdurma noktasında teminat verdiğini' öne sürdü.

Haberin Devamı

AFP haber ajansı, ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü John Thomas'ın "Türkler ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dediğini aktardı.

Albay, "Son birkaç saat içerisinde tüm taraflar IŞİD tehdidine karşı odaklanmak için çatışmayı durdurma kararı aldı" dedi.

Thomas bu "gevşek anlaşma"nın en azından birkaç günlüğüne olduğunu, yakında "sağlamlaştırmayı" umduklarını da sözlerine ekledi.

Rudaw ise terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG sözcüsünün durumun 'Cerablus Askeri Konseyi ve Türk Ordusu arasında geçici bir çatışmayı durdurma olduğunu' söylediğini aktardı.

TSK: ATEŞKES YOK 

Reuters'ın aktardığına göre TSK'dan yapılan açıklamada ise YPG ile herhangi bir ateşkes üzerinde uzlaşma olmadığını duyurdu. Başka bir açıklamada ise Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonunun Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm unsurlar yok edilene kadar süreciğini açıkladı.

Haberin Devamı

AFP duyurdu... ABDli albaydan uzlaşı iddiası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!