Afganistan’a savaşmaya giden Sinan A.’ya 3 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Afganistan’a savaşmaya giden Sinan A.’ya 3 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 15:29

Berlin'den Afganistan'a savaşmak için gittiği iddiasıyla yargılanan Sinan A., terör örgütü üyeliğinden üç yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Sinan A., geçen yıl iki küçük çocuğu ve Alman eşiyle birlikte birer hafta arayla İstanbul’dan Berlin’e geldi. Aralık ayında Tegel Havaalanı’nda tutuklanan Sinan A., ‘Alman Taliban Mücahitleri Örgütü’ üyesi ve örgütün propaganda sorumlusu olmakla suçlandı. Berlin’de hakkında dava açıldı. Yapılan duruşmalarda hakim ve savcının sorularını yanıtlayan ve Afganistan’a gittiği için pişman olduğunu söyleyen Sinan A., örgüt üyesi olma ve örgütte sorumluluk üstlendiği yolundaki iddiaları ise reddetmişti.

EN FAZLA 15 AY DAHA YATACAK

Yargılanması tamamlanan Sinan A.’ya hakim üç yıl hapis cezası verdi. Yaklaşık 10 aydır hapiste tutulan Sinan A.’nın avukatı Mutlu Günal ise müvekkilinin serbest bırakılması ve verilen kararın bozulması için bir üst mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Günal, “Mahkemede somut bir delil olmadan müvekkilime hapis cezası verildi” dedi. Günal, verilen kararın hukuki bir temeli olmadığını ve konjonktüre göre uygun olduğunu ileri sürdü. Bir üst mahkeme, yerel mahkemenin verdiği kararı onaylasa bile Sinan A., en geç 15 ay sonra serbest kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!