Afet mağdurlarına 7 milyon TL yardım

Güncelleme Tarihi:

Afet mağdurlarına 7 milyon TL yardım
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:14

Afet mağdurlarına 7 milyon TL yardım

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA ve ilçelerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen afetlerde zarar gören vatandaşlara yaklaşık 7 milyon TL yardım yapılacak.

Antalya merkez ve bazı ilçelerde farklı zamanlarda meydana gelen fırtına ve şiddetli yağmurdan etkilenen çiftçilerin yaraları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sarılıyor. Doğal afetten zarar gören ev, işyeri, sera ve tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

YARDIM ELİ ANTALYA'DA

AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, doğal afetten zarar gören Finike, Aksu, Manavgat, Demre, Alanya, Kumluca ve Konyaaltı ilçelerine toplamda 6 milyon 662 bin 750 lira yardım yapılmasına karar verildi. Açıklamada, ayrıca, genel hayatı olumsuz etkileyen etkili yağış ve fırtınanın meydana getirdiği kesin hasarlı, yol ve köprülerin yapım ve bakımlarıyla enerji hatlarındaki arızaların giderilmesi ve genel hayatın normale döndürülmesine yönelik çalışmaların Antalya'daki kamu kurum ve kuruluşlarının tüm personeli ve çok sayıdaki iş makineleriyle aralıksız yapıldığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!