AFAD, kurtarma ekipleri ile tatbikat yaptı

Güncelleme Tarihi:

AFAD, kurtarma ekipleri ile tatbikat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 11:10

AFAD, kurtarma ekipleri ile tatbikat yaptı

Haberin Devamı

GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gölcük Değirmendere sahili açıklarında gönüllü arama kurtarma kuruluşları ile suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Değirmendere açıklarında gönüllü arama kurtarma kuruluşlarıyla birlikte suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Kurtarma tatbikatına, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü'nün arama kurtarma teknisyenlerinin yanı sıra Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) dalgıçları, TRAC Gölcük Şubesi gönüllüleri, Deniz Polisi ve 112 Acil ekipleri katıldı. Kocaeli AFAD botlarının ve deniz motosikletinin aktif yer aldığı tatbikata deniz polisi ve DESSAT birer tekneyle destek verdi. Tatbikatta denize bırakılan bir manken çıkarılırken, bir dalgıç ile bir de vatandaş kurtarılarak botlarla sahile çıkarıldı. 112 Acil ekibi kurtarma ekiplerinin getirdiği kişilere müdahalede bulundu.

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul suda arama kurtarmanın farklı varyasyonlarının denendiği tatbikatın başarıyla sonuçlandığını belirterek, kurtarma ekiplerinin yeterliliklerinin sınandığını, önemli bir deneyim elde edildiğini, acil durum kuruluşları arasındaki senkronizasyonunun da test edilmiş olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!