AFAD, Çanakkale'de haberleşme toplantısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

AFAD, Çanakkalede haberleşme toplantısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 11:48

AFAD, Çanakkale'de haberleşme toplantısı yaptı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında haberleşme toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale AFAD toplantı salonundaki toplantıya haberleşme çözüm ortakları olan Türk Telekom, PTT Başmüdürlüğü, Avea A.Ş., Turkcell A.Ş. ve Vodafone A.Ş. ile destek çözüm ortakları olan Boğaz ve Garnizon Komutanlığı, 2'nci Kolordu Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 252'nci Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve TRAC Çanakkale Şubesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Bilgi Teknolojileri Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından Haberleşme Hizmet Grubu'nun amacı ve olası afetlerde hizmet grubunda görev alan birimlerin rolleri ile sorumlulukları hakkında bilgilendirmeler yapılarak afet ve acil durumların öncesi, sırası ve sonrası için hizmet grubu planının önemine değinildi. Bilgilendirme toplantısının ardından acil durum hizmet grupları kapsamında yapılan plan ve yerel kapasite hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ve 116'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yapılan bilgilendirme ve değerlendirme toplantısının ardından PTT Başmüdürü Yaşar Öztürk ve Türk Telekom İl Müdürü Hacı Öztürk'ü ziyaret etti.

Afet ve acil durum hallerinde haberleşmenin ve kurumsal işbirliğinin öneminin ele alındığı ziyaretlerde, Çanakkale'nin haberleşme altyapısı ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.​

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!