Adyed Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin TBMM’de Nabız Tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Adyed Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin TBMM’de Nabız Tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 17:07

Araştırmacılar Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği (ADYED) Genel Başkanı Ünsal Aldemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için TBMM’de ziyaretlerde bulundu.
Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan’ı makamında ziyaret eden ADYED Genel Başkanı Ünsal Aldemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinden Hüsamettin Sönmez, Abdülkadir Erdem, Fethi Gökduman ve İsmet Dede hayırlı olsun dileklerini de ilettiler.
ADYED Yönetim Kurulu’nu TBMM’deki makamında kabul eden Aycan, araştırmacıların sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, “663 Sayılı KHK’nin içi bol ve lüzumsuz bir karar. Sadece yandaş atamalar için çıkarılmış bir kanun. Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümet olduklarında mutlaka bu yanlış uygulamayı kaldıracağız. İşi bilene ve hak edene verecek, mağduriyetleri telafi edeceğiz” dedi.
SUNULAN RAPOR
Bu arada MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’ı makamında ziyaret ADYED üyeleri, araştırmacıların sorunlarını ve taleplerini rapor halinde sundu. Raporda şöyle deniliyor:
“Bakanlar Kurulunca 11/10/2011 tarihinde kararlaştırılan ve 02 Kasım 2011 tarih ve mükerrer 28 1 03 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Geçici 4 üncü ve 5 inci maddesi doğrultusunda İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü, Hastane Müdürlüğü, Hastane Müdür Yardımcılığı kadroları hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilip, yine aynı madde gereğince hiçbir işleme gerek kalmaksızın Kararname eki 2 ve 3 sayılı listede ihdas edilen araştırmacı kadrosuna atanmışlardır. Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı iken araştırmacı kadrosuna atama yapılması kazanılmış hakların ihlali anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, kazanılmış hakları ortadan kaldıran söz konusu düzenlemeler Anayasanın 2 inci maddesindeki hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Diğer Kamu Kurumu kurumları nezdinde görev yapmakta iken görevlerinden alınan Müdür/Müdür Yardımcıları, unvanları uhdelerinde korunarak, kurumlarında, bir kısmı ise kurumlarında uzmanlık unvanı verilerek Mali özlük hakları korunmuştur.
663 sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Hastane Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının kazanılmış statülerinde ve bu statüye bağlı olan mali ve özlük haklarında meydana gelen kayıplarının önlenmesi,
Bu nedenle, “Araştırmacı” kadrosunda bulunanların önceki görevlerine denk unvanlar için zaman içerisinde yapılmış ücret artışlarından yararlanmalarına yönelik bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı; 3046 sayılı kanunun 16. Maddesi h bendi gereği Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kurumların Merkez teşkilatlarında:
1-Şube Müdürlüklerinin yeniden kurulması, Araştırmacı kadrolarının iptali, Şube Müdürlüğü kadrolarının ihdası ile 663 sayılı KHK ile araştırmacı olarak atanan eski şube müdürlerinin yeniden şube müdürü olarak atanması,
2-Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı; 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı olarak atanan Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Hastane Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının KHK öncesi kadrolarına veya TKHK ve THSK Taşra teşkilatında mevcut kadrolara atanmaları için Araştırmacı kadrolarının iptal edilerek KHK öncesi üzerinde taşıdıkları kadrolarına atanmaları, idari, mali ve statü kaybını ortadan kaldıracaktır.
3-Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı veya Taşra teşkilatında görev yapan 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı olarak atananların:
a-Araştırmacı Ek göstergelerinin 3600 çıkarılması (terfi, iadeyi itibar ) görev ve makam tazminatı verilmesi,
b-Araştırmacı görev tanımlamasının KHK’ler ile atananlara yönelik yeniden yapılması gerekmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!