Adrasan'ın geleceği masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Adrasanın geleceği masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 13:33

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesinde düzenlenen toplantıda, turizm beldesi Adrasan'ın geleceği konuşuldu.

Kumluca Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, meclis üyesi Kudret Acar ve Adrasanlı turizm işletmecileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, Adrasan'ı Kumluca'nın turizme açılan penceresi olarak gördüklerini, bu konuda yapılacak çalışmalarla Adrasan turizmini doğal ve sürdürülebilir şekilde gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Sezon öncesi yapılan toplantıyla Adrasan'ın geleceğine yön vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Kumluca'mız tarım ve ekonomik olarak gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmektedir. Bunun yanında turizmde de önemli bir bölgedir. Ancak şu anda en büyük sıkıntımız imar planı konusu, bu konuda da Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bir imar planı yapıldı. Balıkçı barınağı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Artık bundan sonraki süreçte işletmeciler olarak, yerel yönetim olarak birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak tüm çalışmalarda ortak hareket edersek, işlerimiz kolaylaşır bundan da Adrasan'ımız karlı çıkar. Biz belediye olarak üzerimize ne düşerse yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. İşletmeciler olarak sizlerden de isteğimiz, üzerinize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz."

Adrasanlı turizm işletmecileri de sürdürülebilir turizm yapılması için imar planının biran önce hayata geçirilmesi, liman yapımının hızlandırılması, sezon hazırlığının belirli bir dönemde sonlandırılması, çevre temizliği, dere kenarına yürüyüş yolu yapılması, çocuk oyun alanları oluşturulması ve yaz sezonundaki trafik yoğunluğu konusunda önlem alınması gibi konuları gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!