Adli Tıp: Testler doğru Aile: O ceset başkaydı

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp: Testler doğru Aile: O ceset başkaydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 00:33

ADLİ Tıp Kurumu Başkanlığı, Gaziantep saldırısında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ramazan Ayhan’ın kimliğinin yapılan ilk DNA testinin ardından belirlendiğini ancak ailenin cesedi fiziksel olarak kendi çocuklarına benzetemedikleri için kabul etmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Ayhan’ın kimliğinin tespiti için birden fazla DNA testi yapıldığına dikkat çekilerek özetle şöyle denildi: “Gaziantep’te 20 Ağustos 2016’daki patlama sırasında yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespit ve otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu Gaziantep Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde titizlikle yapılmış ve fiziksel kimliklendirme ile kimliği tespit edilemeyen cenazelerin DNA karşılaştırma işlemleri ise İstanbul Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yürütülmüştür. 25 no’lu cenazenin Emine Ayhan’ın çocuğu olduğu tespit edilmiştir. Ancak, ailenin fiziksel olarak çocuklarına benzetemediğine dair şüphelerinin bildirilmesi üzerine çocuktan alınan yeni örnek ile anne ve babaya ait biyolojik örnekler gönderilmiş ve yapılan DNA karşılaştırma işlemleri tekrarlanmış, aynı sonuçlar alınmış, 25 no’lu cenazenin Emine Ayhan ve M. Sıddık Ayhan’ın müşterek çocukları olduğu bir kez daha tespit edilmiştir. Ayrıca anne-babanın DNA örnekleri diğer cenazelere ait DNA örnekleriyle de karşılaştırılarak herhangi bir karışıklığın olmadığı da teyit edilmiştir. Ailenin ısrarla çocukları olmadığını iddia etmeleri üzerine 25 no’’lu cenazenin kimsesizler mezarlığına defnedildiği öğrenilmiştir. Haberlerde ifade edilenin aksine, feth-i kabir yapılan cenaze farklı bir cenaze olmayıp, Adli Tıp Kurumu tarafından ilk tespitlerde ailenin çocuğu olarak tespit edilen, ailenin ısrarla kabul etmemesi üzerine defnedilmiş olan 25 no’lu cenazedir. Tüm sonuçlar, kimliklendirme çalışmalarının Adli Tıp Kurumu tarafından titizlikle yürütüldüğü gerçeğini bir kez daha göstermiştir.”

Haberin Devamı

Ancak Adli Tıp Kurumu’nun açıklamasına rağmen Ayhan ailesi 25 numaralı ceset ile en son teşhis edilen cesedin aynı olmadığını söyledi. Amca Gazali Ayhan şöyle konuştu: “Mezarlıkta bir kimsesiz çocuk mezarı vardı. Üzerinde isim yoktu. Mezarlıktaki görevliler Suriyeli bir çocuğa ait olduğunu söylediler. Ramazan o mezarda çıktı. Bize gösterilen 25 numaralı ceset ile en son gördüğümüz ceset aynı değil. Büyük ihtimalle başta cesetleri karıştırdılar.”    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!