Adıyaman'ın eski ve yeni fotoğrafları sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanın eski ve yeni fotoğrafları sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:22

Adıyaman'ın eski ve yeni fotoğrafları sergilendi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN Üniversitesi ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Adıyaman'ın eski ve yeni fotoğrafları sergilendi.

Demokrasi Parkı'nda sergilenen fotoğraf sergisi Adıyaman'ın 70 yıl önceki fotoğrafları ile günümüzdeki aynı kareler çekilerek sergiye sunuldu.

Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Doçent Doktor Yasin Doğan, burada yaptığı konuşmada, "Bu etkinliğimiz Adıyaman'ın 62. yılı il oluşu nedeniyle gerçekleştirdik. Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi bu etkinliğin ev sahibi olarak bu fotoğrafların burada bir hafta sergilenmesi için her türlü katkı ve desteği sağlamıştır. Bu proje nasıl başladı diye düşünülürsek; aslında Adıyaman'ın geçmişine ait eski fotoğraflar gerek Adıyaman Belediyesinin sağladığı imkanlarla değişik vesilelerle bir araya getirildi. Daha sonra bu fotoğraflar içerisinde seçim yapılarak içlerinden bir kısmıyla ilgili aynı noktada çekimler yapıldı. Yani 1940'larda, 50'lerde, 60'larda, 70'lerde çekilen fotoğrafları çekildiği noktalar tek tek tespit edilerek, aynı acıyı yakalayarak birdaha çekimler yapıldı. Böylece 70-80 yıllık arasındaki kıyaslamalar değişimler ortaya konulmaya çalışıldı ve 8 ayrı temaya getirildi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!