Adıyaman'da Sağlık Müzesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda Sağlık Müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:15

Adıyaman'da Sağlık Müzesi açıldı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan Sağlık Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Dünden bugüne Adıyaman'da sağlık' projesi kapsamında Sağlık Müzesi kuruldu. Eski dönemlere ait tıbbi cihazlar, motosiklet ve ameliyathane malzemeleri gibi eski eşyalar ile hastanelerden çekilen fotoğraflar müzede sergilenmeye başlandı. Müzenin açılışına; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat ve Halil Fırat, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Fatih Doğan ve hastane çalışanları katıldı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Fatih Doğan, ülke genelinde sağlıkta son 15 yılda önemli hizmetler yapıldığını belirterek, "Ülkemizde sağlık hizmetlerinin geldiği nokta ve yakaladığımız standart malumunuzdur. Ve bizler bu devirde sağlık hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Son 10-15 yılda ülkemizde sağlık hizmetleri bir dönüşüm geçirmekte ve yeni hastanelerin fiziki şartları düzeltilmesiyle otelcilik hizmetleriyle sağlık hizmetleri kalite standartları değişmiş özellikle hastaneler sağlık yaşam merkezleri ayrıca artmıştır" dedi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, şunları söyledi:
"1991 yılında radyoloji teknisyeni Gölbaşı Sağlık Meslek diye atamam yapılmıştı. Gölbaşı'na gittim orada hastane yok. Radyoloji departmanı yok, tek bir sağlık ocağı var; bir, iki hekim belki pratisyen hekim, onun dışında hiçbir hekim yok. Koca Gölbaşı ilçemizde sene 1991 sonra radyoloji olan bir yere verdiler. Kahta Devlet Hastanesi'nde radyoloji var ama filmler bozuk çıkıyordu. Teknik mekanik aletler yoktu. Koca Kahta'da hastanede 3 tane uzman hekim vardı. Hastanenin toplam personeli en fazla 50 kişiydi. Adıyaman'dan da hastalarımız Malatya yolunda, Antep yolunda, Adana Balcalı yolunda maalesef çok can verildi. Zor şartlarda yerlerine ulaştılar. Hasta yakınlarımız çevre illerde perişan olurlardı. Ama hamdolsun bugün hayali bile mümkün olmayan bir noktaya geldik."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılışını yaptıkları müzeyi gezdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!