Adıyaman'da, Çat Barajı tüneli yapım ihalesine çıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda, Çat Barajı tüneli yapım ihalesine çıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 17:13

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan Ovası'nı sulayacak Çat Barajı tüneli için gelecek yıl içinde yapım ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Bulut, yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde, yıllardır üzerinde titizlikle çalıştıkları Çat Barajı tünelinde yapım ihalesi aşamasına gelindiğini söyledi.

Bazı sıkıntılardan dolayı 2008 yılında başlattıkları projenin geciktiğini belirten Bulut, şunları kaydetti:

"Proje iki aşamadan oluşuyor. Biri tünelden cazibe yolu ile sulama suyunun getirilmesi projesi. Bu Şerefhan regülatörü ve bin 200 metre uzunluğunda tünelden oluşuyor. Diğeri ise Çelikhan'da 700 metrelik tünel ile tünel çıkışından itibaren 12 bin 900 dönüm arazi için kapalı sistemden oluşuyor. Projesi tamamlanan Şerefhan regülatörü ile bin 200 metrelik tünelin yapım ihalesi 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Diğer tünel ve kapalı devre sistem ise projesinin yetiştirilmesi durumunda ihaleye çıkacak. Çelikhan halkının özlemle beklediği, çiftçiyi büyük bir yükten kurtaracak bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!