Adıyaman Müftülüğü Muharrem Ayı Münasebetiyle Aşure Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman Müftülüğü Muharrem Ayı Münasebetiyle Aşure Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:28

ADIYAMAN MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN BİNLERCE KİŞİYE MUHARREM AYI NEDENİYLE AŞURE DAĞITILDI

Adıyaman Müftülüğü ve Yenipınar Cami tarafından Muharrem Ay’ı nedeniyle aşure dağıtıldı.
Adıyaman Demokrasi Parkı’nda öğle namazının ardından binlerce kişiye kazanlar doluşu aşure dağıtıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure dağıtımından önce günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Kerbela ve Muharrem Ayı’ndan bahsederek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Öztürkçü, “ Kerbela’yı anlamak, Kerbale’dan ayrılık, gayrılık değil, birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela’dan kin, nefret değil, sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbela’yı anlamak Hz. Hüseyin gibi davranmak, onun gibi yaşamaktır. Kerbela’yı anlamak, yeni Kerbela’lar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Ne yazık ki İslam dünyasında, hala Kerbela’yı doğru anlamayanlar, ısrarla Kerbela’yı günümüze taşımaktadır. Ne yazık ki bu günde Kerbela’da ki zalimler gibi yaşayan zalimler var; Müslüman kanı akıtanlar var” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından Adıyaman Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi tarafından dua edilerek aşure dağıtıldı. Protokol üyeleri aşureleri kendileri vatandaşlara dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!