Adıyaman Bilsem Üstün Yetenekli Öğrencileri Bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman Bilsem Üstün Yetenekli Öğrencileri Bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:31

ADIYAMAN'DA KURULAN BİLİM SANAT MERKEZİ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Adıyaman’da yeni kurulan Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), üstün yetenekli çocukları bekliyor.
2015 yılında kurulan Adıyaman Bilim Sanat Merkezi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim göreceği, yeteneklerini geliştirebilecekleri okullardan biri olmayı hedefliyor.
BİLSEM’e kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, merkezi sınavı geçmesinin ardından, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) uzmanlar tarafından uygulanan zeka testini geçmeleri gerektiğini söyleyen RAM müdürü Cebrail Çirkin, “Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerden oluşacak. Resim, müzik ve zihinsel yetenekli öğrencilerin, örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak, bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi ile yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.
BİLSEM’ e merkezi sınavı geçip Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanlarınca uygulanan zeka testlerinde üstün yetenekli çıkan çocuklar ile yetenek komisyonlarınca seçilen öğrenciler yerleştirilecektir" dedi.
BİLSEM’in amacının, üstün yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi, öğrencilerin kendilerini tanımaları ve yeteneklerini geliştirmelerine destek olmak olduğunu söyleyen Çirkin " BİLSEM’ e öğrenciler hafta içi okul dışı zamanlarda gelir. Bu süre programa göre artabilir. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri okul saatleri dışındaki zamanlarda BİLSEM’ in belirlediği gün ve saatlerde gelirler. Örneğin okulunda sabahçı olan bir öğrenci öğleden sonra, okulunda öğleci olan bir öğrenci sabah ve okulunda normal eğitim öğretim gören öğrenciler ise akşam saatlerinde gelirler. BİLSEM diğer eğitim kurumlarına, okullara alternatif bir kurum değildir. BİLSEM öğrencileri normal okullarına devam etmekte, okul dışı zamanlarında BİLSEM’ e gitmektedirler. Dolayısıyla Bilim ve Sanat Merkezleri alternatif bir eğitim kurumu ve okul değil üstün yetenekli öğrencilerin gelişimini destekleyen bir eğitim kurumudur" diye konuştu.
BİLSEM’ e kayıtları yapılan öğrenciler, uyum ve destek eğitimlerine tabi tutuluyorlar. Öğrenciler ile ilgili süreç Kasım ayıda başlayacak” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!