Adilcevazlı çiftçiler Antalya Tarım Fuarı'nda

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazlı çiftçiler Antalya Tarım Fuarında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 10:39

Adilcevazlı çiftçiler Antalya Tarım Fuarı'nda

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ(Bitlis),(DHA)-BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nden bazı çiftçiler, Antalya’da 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Growtech Eurasia Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarına katıldı.

İspanya, Hindistan, İtalya, Mısır, Belçika, İran, Fransa, Çin, Kanada, Rusya, İngiltere ve İsrail gibi ülkenin katıldığı fuara, Adilcevaz’dan da Ziraat Mühendisi Suat Yılmaz ile çiftçiler Yusuf Savaş, İsmail Özden, Vahit Alkan, Önder Şamiloğlu, Hüseyin Göksoy, Nesim Akkol, Maşallah Duk, Adem Subaşı ve Cüneyt Duk katıldı. Antalya Expocenter’da ulusal ve uluslararası düzeyde bölgenin en büyük fuar organizasyonuna katılan çiftçiler, teknolojik gelişimleri yakından görebilme fırsatı buldu. İlaç, tohum, gübre, tarım alet ve makinelerinin sergilendiği stantlar gezen çiftçilerden Maşallah Duk, Adem Subaşı ve Cüneyt Duk sera ve fidecilik firmaları ile yoğun görüşmeler yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standını da gezen Adilcevazlı çiftçiler, Ziraat Mühendisi Suat Yılmaz’dan projeler hakkında bilgiler alarak Adilcevaz’da yapılabilecek projeleri hakkında istişarelerde bulundu. Yılmaz, fuarın çiftçiler için verimli geçtiğini belirterek, "Antalya’da düzenlenen tarım fuarı sayesinde çiftçilerimiz yeni teknolojileri yerinde inceleme şansını yakalayarak gelişmelere yakından tanık olma fırsatı yakalamış oldular. Fuarda hemşehrilerimizle birlikte istişareler yaparak ilçemize yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tarım fuarının çiftçilerimize faydalı olduğunu düşünüyorum. İlçemizde tarımın geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!