Adilcevaz’ın sulama suyu sorunu kapalı sistemle çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’ın sulama suyu sorunu kapalı sistemle çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 11:38

Adilcevaz’ın sulama suyu sorunu kapalı sistemle çözülecek

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde Belediye tarafından başlatılan kapalı sistem sulama suyu projesi sayesinde yıllardır yaşanan sulama suyu sorununu çözüleceği belirtildi. 

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yeni proje ile ilçedeki bağ ve bahçelerin sulama suyu ihtiyacını karşılayan kanalların artık kapalı sisteme dönüştüğünü söyledi. Uygulanan Proje ile su kayıplarının önüne geçilerek yüzde 40 civarında su tasarrufu sağlanacağını belirten Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilk etapta 2 bin 600 metre civarında kapalı sistem çalışması yapacaklarını, bu çalışmaları daha sonra ilçenin her tarafına yayacaklarını belirterek şöyle konuştu:  

"İlk etapta ilçemizin Orta Mahallesinde kapalı sistem sulama suyu çalışmalarına başladık. Döşediğimiz sulama suyu borularını Çayır Mahallesine kadar götüreceğiz. Bunun faydası ne olacak? Artık eskisi gibi kanallarda pislik, çamur ve çöpler bu kanalın içerisine dolmayacak. Bu sayede yollarımız genişleyecek. Ayrıca bu kanallara çocuklar ve araçlar düşüyordu. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Bu çalışmalarımızla yaşanan bu olumsuzluklarında önüne geçeceğiz. Aynı zamanda bu proje sayesinde su israfını da azaltacağız. Kanallarımızda her mevkiye yeni vanalar bırakıyoruz ve bu vanalar sayesinde vatandaşlarımız sulama suyundan faydalanabilecekler. Artık bundan böyle kanalların baş taraflarında bulunan yerlerde bağ ve bahçeler sulanırken, diğer yerler susuz kalmayacak. Adilcevaz’ın her yerine inşallah kapalı sistem sulama suyunu ulaştıracağız. Bu arada hemşerilerimize de biraz rahatsızlık vermek zorunda kaldık, sularını kestik. Çünkü başka çaremiz yoktu.  Malumunuz bu çalışmalar yaz aylarında yapılıyor. İnşallah bu çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunacağız."

Mahalle sakinlerinden Nizamettin Uluçay ise, yapılan çalışmaların ilçe için önemli olduğunu ifade ederek, "Daha önce kullandığımız kanallar üstü açık olduğu için tehlike arz ediyordu. Bu nedenle bundan yaklaşık 20 sene önce bir kız kardeşim bu kanala düşerek boğuldu. Allah başkanımızdan razı olsun. Ne güzel üstünü kapattı. Allah devletimizi de başkanımızı da var etsin. Memleketimize çok güzel bir hizmet yaptı. Hizmetlerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!