Adilcevaz’da SGK mobil hizmet bürosu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da SGK mobil hizmet bürosu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 14:56

Adilcevaz’da SGK mobil hizmet bürosu açıldı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ, (Bitlis), (DHA)-BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde SGK mobil hizmet bürosu vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda Kaymakam Arif Karaman’ın öncülüğünde Belediye Başkanı Necati Gürsoy, SGK Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Ak Parti ilçe başkanı A. Hamdi Tutçu, Belediye Meclis üyeleri ve muhtarların katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, SGK mobil hizmet bürosunun her hafta Çarşamba günleri ilçeye gelerek vatandaşlara hizmet vermesi kararı alındı.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, bir ilçede SGK hizmet bürosunun bulunmasının o ilçede istihdamın ve işyerlerinin artması anlamına geldiğini söyledi. Karaman, "İnşallah bu hizmet bir adım olur. Bundan sonra ilçemizde üretim ve istihdam artarak devam edecektir. Bu hizmetin ilçemize gelmesi için Belediye Başkanımız büyük çaba gösterdi. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise vatandaşların SGK ile ilgili işlemlerini artık ilçede yapacağını belirterek, "İlçemizde SGK’nın mobil irtibat bürosunu başlatmış bulunuyoruz. Mobil hizmet bürosu her hafta Çarşamba günü ilçemize gelerek burada halkımıza hizmet verecek. Bu sayede halkımız bundan sonra SGK ile ilgili işlemlerini buradan yapabilecek. Bağ-Kur, emekli sandığı ve sigorta hizmetleri ilçe dışına çıkılmaksızın buradaki irtibat bürosunda hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. Bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SGK Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut ise, ilçeye ilk etapta mobil büro ile vatandaşa hizmet vereceklerini, daha sonra kalıcı hale geleceğini belirtti. Korkut, "SGK İl Müdürlüğü olarak şimdilik Adilcevaz ilçemize mobil hizmet bürosu üzerinden vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Fakat ileriki dönemlerde ilçemizde hükümet konağı binasının açılacak olmasıyla birlikte Sayın Kaymakamımızın bizlere tahsis edeceği yer ile birlikte inşallah bu hizmetimizi burada kalıcı hale getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!