Adilcevaz’da kadınlar günü programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da kadınlar günü programı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 14:03

Adilcevaz’da kadınlar günü programı düzenlendi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Belediye meclis üyesi Şenay Beşkardeş, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Programın açılış konuşmalarını yapan Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü sosyologları Sebahat Orak ve Güler Uysal, kadınlar gününün önemi, kadın hakları ve İslam’da kadının yeri ve önemi konuları hakkında katılımcıları bilgi verdi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise kadınların toplum için çok önemli olduklarını ifade ederek, "Çocuklarımızın eğitiminde özellikle annelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Annelerimiz her zaman çocuklarımızın eğitimini sürdürmelerinde büyük fedakârlıklar göstermektedir. Bizler maalesef kızlarımızı çocuk yaşlarda evlendirmekteyiz. Bu durum beni gerçekten çok rahatsız etti. Benim annelerden istirhamım küçük yaşta evlenen kız çocuklarımızın çocuk yaşta evlenmelerine müsaade etmeyiniz. Kaymakamlık olarak kadınlarımız için bazı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda sizlerde neler yapılması gerektiği konularda gelin bizleri yönlendirin. Sizler için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, belediye olarak kadınlara yönelik çalışmaları ve projeleri olduğunu söyledi. Gürsoy, "Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel unsurlarından olan kadınların hayatın her alanına katılmasını sağlamak herkesin sorumluluğudur. Bunun için devletimiz tarafından gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de hukuki olarak önemli adımlar atılmaktadır. Kadınlarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bütün kadınlarımız annelerimiz bizlerin başının tacıdır. Adilcevaz Belediyesi olarak kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri açısından bazı çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Belediyemizden talepleriniz isteklerin olduğunda lütfen gelin dertlerinizi, sıkıntılarınızı bizimle paylaşın. Hep beraber bu güzel ilçemizi daha yaşabilir bir hale getirelim."dedi. 



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!