Adilcevaz Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 18:04

Adilcevaz Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri başladı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesinde düzenlenen Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken,  Adilcevaz Belediyesinin kız taşı civarında yaptırdığı bayan ve erkek plajının da açılışı yapıldı. 

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler kapsamında Adilcevaz Belediyesinin kız taşı civarında yaptırdığı bayan ve erkek plajlarının açılışı yapıldı. Plaj açılışı sonrası Su-Kay tesislerinde Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi folklor gösterileri sunarken, yüzme yarışları ve su kayağı gösterileri yapıldı. Plaj açılışında konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz'ın Van gölü sahillerinin en güzel koylarına sahip olduğunu belirterek, "Adilcevaz gördüğünüz gibi Van gölü sahillerinin en güzel koylarına sahip, yeşil ile mavinin buluştuğu tarih, kültür ve turizm kentidir. İlçemizde Süphan Dağı Kültür ve Spor şenliklerini yapıyoruz. Bu program bölgemizin ne kadar güzel huzurlu ve güvenli olduğunun en güzel örneğidir. Bölgemizi çevrede yaşanan olaylarla değil, Van gölünün en güzel koyları olan Adilcevaz plajlarıyla, Süphan Dağı etkinlikleriyle anılmasını istiyoruz." dedi.

'ADİLCEVAZ VAN GÖLÜ'NÜN EN GÜZEL KOYLARINA SAHİP'
Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman da, Adilcevaz'ın geçmişiyle değil, geleceğiyle ve turizm potansiyeliyle de önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek, "Van Gölünün en güzel koyları, en güzel plajları ilçemiz sınırları içerisinde olup, her türlü su sporları yapılabilmektedir." dedi. 
Etkinliklere Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, BETAV ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ahmet Eren, STK temsilcileri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!