Adilcevaz’da darbe girişimi protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da darbe girişimi protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 11:50

Adilcevaz’da darbe girişimi protesto edildi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'nde bir araya gelen binlerce kişi darbe girişimini protesto etti.
Adilcevaz belediye meydanında toplaran çok sayıda STK ve parti temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş, düzenledikleri yürüyüşle darbe girişimini kınadı. Burada konuşma yapan Adilcevaz Belediye Başkanı AK Partili vNecati Gürsoy, darbe girişimine boyun eğmeyeceklerini söyledi. Gürsoy şöyle dedi:
"Bazı menfur insanlar ve dışarıdaki işbirlikçileri ülkemizi bu noktaya getirdiler. Zannettiler ki Türkiye geçmişte olduğu gibi bu insanlara pabuç bırakacak. Fakat sizler oldukça, bu Başbakan ve bu Cumhurbaşkanı oldukça bunlar hiç bir şey yapamaz. Artık o günler geride kaldı. Şu anda Türkiye’nin her bölgesinde, her ilinde insanlar sizler gibi ayaktadır ve bu alçak saldırıları protesto etmektedir. Bu vatan bizlere dedelerimizden atalarımızdan miras kalmadı. Biz çocuklarımızın emanetini taşıyoruz ve bu vatanı onlara emanet edeceğiz. Onun için bugünden sonra en ufak bir sıkıntı çektiğimizde bu alanlara dolarak hep birlikte ülkemizi bu tür belalardan kurtaracağız."
Daha sonra alanda toplanan binlerce kişi Türk bayraklarıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra şehitler için dua etti. Kalabalık daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı önüne giderek burada bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!