Aday gösterdiği yargıç eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Aday gösterdiği yargıç eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 00:27

Trump, Senato’daki oylamada Demokrat senatörlerin yoğun itirazlarına rağmen 47’ye karşı 52 oyla Adalet Bakanı olan Jeff Sessions’ı Beyaz Saray’daki yemin töreninde tebrik etti.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Neil Gorsuch’ın kendisini eleştirdiği yönünde çıkan haberleri reddetti. Demokrat Partili Senatör Richard Blumenthal, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Yargıç Gorsuch’ın, senatörlerle yaptığı özel bir görüşmede ABD başkanının mahkemelerle ilgili açıklamalarını eleştirdiğini söyledi. Blumenthal, “Yargıç, görüşmede Trump’ın Federal Yargıç James Robart’a yönelik saldırgan tweetlerini moral bozucu ve yıldırıcı olduğunu net bir biçimde söyledi” dedi. Senatör, Yargıç Gorsuch’ın Trump’ın yargının bağımsızlığına yönelik sözlü saldırılarına karşı eleştirilerini kamuoyu önünde de yapması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti’den Senatör Ben Sasse de Yargıç Neil Gorsuch’ın görüşmede Trump’ı eleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

TRUMP’TAN YALANLAMA

Trump ise dün yaptığı açıklamada Gorsuch’ın sözlerinin “kamuoyuna yanlış aktarıldığını” söyledi. Trump’ın 27 Ocak’ta terör tehdidi nedeniyle nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin (Irak, İran, Suriye, Somali, Sudan, Libya ve Yemen) vatandaşlarının ve bazı mültecilerin geçici olarak ülkeye girişini yasaklama kararından bu yana tartışmalar yaşanıyor. Seattle’daki federal mahkeme, yasak kararını geçici olarak kaldırmıştı. Trump, bunun ardından Twitter’da kararı “saçma” olarak niteleyip mahkemenin hakimi James Robart’i “sözde yargıç” olarak nitelemişti. ABD’de en son karar mercii olan Yüksek Mahkeme’nin yargıçlarından Antonin Scalia’nın geçen yıl ölmesinin ardından bu koltuk hala boş. Trump, seçimi kazandıktan sonra boş üyeliğe Yargıç Neil Gorsuch’u aday göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!