Adana'da yeni otogarın yeri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Adanada yeni otogarın yeri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 15:47

Adana'da yeni otogarın yeri belli oldu

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla yeni otogar alanı belirlenirken, 3 cadde daha parkomat uygulamasına karar verildi.
Eylül ayı son toplantısında Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni otogar alanına ilişkin maddeyi görüştü. Seyhan İlçesi'ne bağlı Bahçeşehir Mahallesi'nde Adana çevre yolu bağlantısı ile Dr. Sadık Ahmet Bulvarı arasındaki Büyükşehir fidanlığında inşa edilmesine yönelik teklif, oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu ise oylamada ret oyu verdi. Yeni otogar 87 dönüm alanda 30 yıl süreyle yap-işlet modeliyle inşa edilecek. 23 yıldır kullanılan Adana Otogarı, inşaat tamamlandıktan sonra yeni yerine taşınacak.
PARKOMAT SAYISI ARTTI
12 caddede toplam bin 317 noktada uygulan parkomat sistemine de yeni caddeler eklendi. Parkomatların arttırılması teklifi, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle Turgut Özal Bulvarı'nda 607; Kenan Evren Bulvarı'nda 365; Bülent Angın Bulvarı'nda ise 263 nokta olmak üzere 1238 araçlık parkomatın işletilmesi konusunda belediyeye bağlı Yeni Adana İmar AŞ'ye 2024 yılına kadar yetki verildi.
Meclis, okulların açıldığı 18 Eylül günü belediye otobüsleri ve metronun da ücretsiz yolcu taşımasını oy birliği ile kabul etti.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!