Adana’da uyuşturucu operasyonu; 28 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da uyuşturucu operasyonu; 28 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 12:25

ADANA’da polisin kentin değişik noktalarında eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı, 30 kilo esrar, birer kullanımlık kokain, eroin ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi’ne bağlı Narkotim Bürosu ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda doğu illerinden gelen kamyondan şüphelenerek durdurdu. Uyuşturucuya duyarlı dedektör köpek ’Pars’ın arama yaptığı kamyonda, rulo halindeki halıların arasına gizlenmiş 14 kilo esrar ele geçirildi. Ekipler kamyon sürücüsü O.D. ile yanında bulunan E.A.’yı gözaltına aldı. Ekipler, bir otomobilin arka kapısında özel hazırlanmış bölmeye gizlenmiş halde 3 kilo 500 gram esrar elde etti. Ayrıca merkez Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerine bağlı, Gülbahçesi, Şehit Erkut Akbay, Hürriyet, Gülpınar, Dumlupınar ve Baklalı mahallelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aynı anda birçok adrese giren ekipler, , torbacılık yaptığı belirlenen E.K., İ.K., M.Ç., A.K., M.Ö., M.B., A.B., O.Y., M.O., M.S., C.K.K., S.A., T.A., M.G.C., M.K., M.K., E.Y., M.Ö., H.M., Y.Y., M.Y., M.U., B.İ., O.A., C.C. ile R.A.’yı yakaladı. Gözaltına alınan sokak satıcılarının evlerinde, araç, işyerleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda satışa hazır halde , 537 paket içerisinde 13 kilo 300 gram esrar, 4 paket kokain, 4 paket içerisinde 510 gram eroin, 282 uyuşturucu hap ile 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucu satışından elde ettiği belirlenen 3 bin 800 lira paraya da el kondu.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 28 zehir satıcısından 23’ü tutuklandı, diğerleri de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!