Adana'da ulaştırma kongresi

Güncelleme Tarihi:

Adanada ulaştırma kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 13:24

Adana'da ulaştırma kongresi

Haberin Devamı

ADANA'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana ve İstanbul şubeleri tarafından '12. Ulaştırma Kongresi' düzenlenecek.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki kongre 24 Mayıs saat 9.30'da başlayacak. Üç gün sürecek kongrenin son günü 26 Mayıs'ta 'Adana Kent İçi Ulaşım Sorunları' başlıklı oturum yapılacak.
İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, yaptığı açıklamada Adanalıları kongreye davet etti. Hızlı ve çarpık kentleşmenin sonucu Adanalıların 'oldukça sorunlu bir ulaşım ve trafik' ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Kaya, şöyle devam etti:
"Otopark sorunu, toplu taşımanın düzensiz yapılanması, karmaşa yaratan durak yerleri, bozuk yollar, kaldırımların arabalar ve esnaf malzemeleriyle işgali, bu düzensizliğe çözüm getirme çabalarının olmaması, kentsel dönüşüm yoğunluklarının artırdığı sorunlar kent yaşamımızı olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, sürekli olarak yoğunluğa ilaveler yapan imar planı değişiklikleri, güncel ölçütleri dikkate alamayan mevcut imar yasası ve yönetmelikler kent içi ulaşımını bir keşmekeşe dönüştürmüştür. Unutulmamalıdır ki çözüm getirmediği gibi çözümü daha da zorlaştıran yanlış adımlar atılması ulaştırma sorununu kaygı verici boyutlara taşıyacaktır. Nitekim öyle de olmaktadır."
Toplumun 'yapısına ve yararına uygun' ulaştırma politikaları oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kaya şunları kaydetti:
"Bunun için de kapsamlı, sağlıklı ulaştırma politikasına ve planlamasına ihtiyaç vardır. Adana'nın tek plan çalışmasının bundan 25 yıl önce 1992 yılında yapılan 'Adana Kent İçi ve Yakın Çevresi Ulaşım Etüdü' olduğunu söylersek çözüm için gayretlerin ne boyutta olduğunu da net ifade etmiş olacağız. İnşaat Mühendisleri Odamız, kent yaşamının bu önemli sorununa ilişkin sağlıklı sistemlerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla Ulaştırma Kongreleri düzenlemektedir. Ulaştırma ile ilgili bu önemli kongrelerin 12'ncisi Adana'da gerçekleştirilecektir."
Ana teması 'Ulaştırma Politikaları' olarak belirlenen 12. Ulaştırma Kongresi'nde 12 oturum, 4 çağrılı konuşmacı, 24 bildiri sunumu yer alacak.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!