Adana'da nitelikli çalışan için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Adanada nitelikli çalışan için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:12

Adana'da nitelikli çalışan için işbirliği

Haberin Devamı

ADANA'da sanayicilerin gereksinim duyduğu nitelikli eleman için kamu kurumları, odalar ve mesleki kuruluşlar işbirliği yaparak eğitim çalışmaları gerçekleştirecek.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın girişimleriyle, kentteki esnaf ve meslek odaları, sanayi kuruluşları, kamu kurumları ve belediyeler arasında, 'Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları İşbirliği' protokolü imzalandı. Adana Valiliği binasında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı.
'HERKES KAZANACAK'
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Adana Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün de paydaş olarak yer aldığı protokolün imza töreninde konuşan Vali Demirtaş, "Özel sektöre nitelikli eleman sağlamak istiyoruz. En önemli görevimiz bu. Hem okullarımız ve öğrencilerimiz hem de işadamlarımız kazanacak. İşadamlarımız nitelikli personel istihdam edip daha iyi üretim yapacaklar, öğrencilerimiz de iş sahibi olarak mutlu olacaklar" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, sanayinin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli bir adım atıldığını aktardı.
PROTOKOLDE NELER VAR?
Adana'da kurumlar arasında 5 yıllık süreyle imzalanan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları İşbirliği Protokolü' ile şunlar amaçlanıyor:
"Yerel ve bölgesel düzeyde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili konuların ve sorunların ele alınarak çözüm önerilerinin geliştirildiği bir platformun oluşmasını sağlamak, mesleki ve teknik eğitim alanında taraflar arasındaki işbirliğini artırma ve sürekli hale getirmek, mesleki ve teknik öğretim programlarının, ilgili sektörün ve iş piyasası aktörlerinin beklentileri doğrultusunda geliştirilmesine katkı sunup, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında açılacak veya kapatılacak meslek alanı ve dallarının yerel iş piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, sektörle işbirliği yapılarak belirlenmesini gerçekleştirmek, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının eğitim ortamlarının nitelikli bir mesleki ve teknik eğitim yapılabilecek şekilde iyileştirilmesi, öğrencilerin staj imkanlarının artırılması, mezunların eğitim aldıkları meslek alanında istihdam edilmeleri için sektör desteğini sağlamak."

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!