Adana'da hedef 15 bin kişiye iş

Güncelleme Tarihi:

Adanada hedef 15 bin kişiye iş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 12:42

Adana'da hedef 15 bin kişiye iş

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesi kapsamında iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Adana olarak 15 bin kişiye istihdam sağlama hedefi konuşuldu.

Adana Sanayi Odası'ında (ADASO) gerçekleşen toplantıya Vali Demirtaş'ın yanı sıra ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

15 KİŞİYE İSTİHDAM SÖZÜ

Toplantının açılışında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç "Üretim ve istihdamın artırılması için kamu-özel sektör temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyacağımızı bir seferberlik için buradayız" diyerek şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Adana ili olarak 15 bin kişiyi en kısa zamanda iş başı yaptırma taahhüdünde bulunduk. Bu taahhüttü de sizler adına ben verdim. Bu gün Hükümetimiz ekonomimizin canlanması konusunda çok şeylerden fedakarlık ediyorlar. 15 bin kişiye istihdam sözümüzde inşallah mahcup olmayız. Devletimizin bu kadar imkân ve desteklerine karşı, biz de Adanalı iş adamları olarak inşallah 15 bin kişiye istihdam sözümüzü tutacağız."

İŞ DÜNYASI İLE YAKINDAN İLGİLENECEĞİZ

Vali Mahmut Demirtaş da şu değerlendirmeyi yaptı: "Sayın Cumhurbaşkanımız üretim artışı ile birlikte istihdam artışını ve ekonomimizi büyütmemiz gerektiği talimatını vermişti. Cumhurbaşkanımız istihdam ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğini belirtmiş, biz de Valiler olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarını takip edeceğiz..İnşallah Adana olarak üretimin ve istihdamın artması konusunda 15 bin sözümüzün de üzerine çıkarız. Şimdi oda başkanlarımıza söz vererek onların 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesi kapsamında kaç kişiye istihdam sağlayacakları konusunda görüşlerini alacağız. Bugünden sonra iş adamlarımızın ve sanayicilerimiz problemleriyle ilgileneceğiz. Üretim, istihdam, ihracat konularındaki sorunlarınızla ilgilenerek, ilgili Bakanlıklarla görüp, problemlerinizi çözeceğiz."

YÜZDE 5 EK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Toplantıda söz alan iş adamları ise sektörel anlamda yaşanan sıkıntılara ve çözüm önerilerine değinerek, istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla yüzde 5 oranında ek istihdam yapacaklarını açıkladı.



ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!