Adana'da EPC vajinismus merkezi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Adanada EPC vajinismus merkezi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 09:19

Adana'da EPC vajinismus merkezi kuruldu

Haberin Devamı

ADANA'da kadınların cinsel sorunlarının tedavisine yönelik olarak EPC Vajinismus Merkezi kuruldu.
Merkez hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Aile Danışmanı Pınar Doğan, vajinismusun 'fiziksel bir engel olmamasına rağmen kadının, korku, kaygı ve endişelenmesinden dolayı istemesine rağmen cinsel ilişkiye izin verememesi' olduğunu söyledi. Dr. Doğan, şöyle devam etti:
"Vajinismus ve disparoni (ağrılı) ilişki vajinanın girişini çevreleyen pelvis kaslarının istem dışı kasılarak cinsel birleşmede acı ve ağrıya neden olması, bu sebeple cinsel birleşmemenin hiç gerçekleşememesidir. Kapalı toplumlarda görülme sıklığı çok yüksektir. Birçok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde 10 kadından birinde vajinismus görülmektedir."
Vajinismus ya da ağrılı cinsel ilişki yaşayan kişilerin cinsel terapi alması gerektiğini vurgulayan Dr. Pınar Doğan, şunları kaydetti:
"Çünkü problem ilişkinin bitmesine sebep olabilir. Kadının seksten kaçınır tavrını, ilgi ya da çekim azlığı olarak yorumlayan partner genellikle baskı uygular ya da geri çekilir. Bu durum çiftler için zamanla aşılamaz sorunlar haline gelir. Ayrıca vajinismus sebebi ile kadınlar zaman zaman şiddete maruz kalmaktadır. Ya da bakire olmadığı için cinsel ilişkiyi reddettiği gerekçesiyle baba evine geri yollanmakta, toplumsal baskı uygulanmaktadır."
EPC vajinismus tedavi merkezinin Adana'da bir ilk olarak hizmet verdiğini vurgulayan Dr. Doğan "Merkezimizde 1-3 seans vajinismusu yüzde 100 ve kalıcı olarak tedavi ediyoruz. Tedavimiz tüm dünyada kabul görmüş, onaylanmış, etik ve hasta dostu, ağrısız, acısızdır. Merkezimizde işinin uzmanı cinsel terapistlerle yapılan tedavinin ilk seansından sonra bile hastamız büyük oranda korku ve endişeden kurtulmuş, bedeni ile tanışmış, kendine güvenmeye başlamış ve cinsel ilişkiyi denemeye hazır hisseder hale gelmektedir. Bu sorunla yaşayan çiftlere tedaviyi ertelememelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

ADANA,(DHA)

(8.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!