Adana resimleri sergide

Güncelleme Tarihi:

Adana resimleri sergide
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 15:14

Adana resimleri sergide

Haberin Devamı

ADANA'da düzenlenen 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'nın kapanış töreni ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştaya 17 ülkeden 77 ressam katılarak Adana'nın çeşitli bölgelerinin resmini yaptı.
75. Yıl Sanat Galerisi'ndeki tören ve sergide konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Türk dünyası ressamlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Ressamlara teşekkür eden Başkan Sözlü, "İnanıyorum ki kapanışını gerçekleştirmekte olduğumuz Birinci Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Türk dünyasının kıymetli ressamları önümüzdeki yıllarda da Adana'da buluşacak. Ve yine ifade etmek isterim ki tarımıyla, yöresel lezzetleri ve samimi insanlarıyla Türkiye'nin göz bebeği olan Adana, dünyanın tuvaline yansıyan kent olarak hafızalara kazınacak" dedi.
Törende konuk ressamların üç gün boyunca Tarihi Kız Lisesi'nde Adana'yı resmettiği 150 adet eser izlenime sunuldu. Sergi 30 Ocak'a kadar açık kalacak.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!