Adana OSB'ye, 'Mükemmellik Yolunda 4 Yıldız'

Güncelleme Tarihi:

Adana OSBye, Mükemmellik Yolunda 4 Yıldız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 11:26

Adana OSB'ye, 'Mükemmellik Yolunda 4 Yıldız'

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Türkiye Kalite Derneği'nin (KALDER) eğitimlerini tamamlayıp, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) denetimlerinden başarıyla geçerek, Türkiye'deki OSB'ler arasında ilk ve tek olan mükemmellikte yetkinlik için tanımlanan 4 yıldız ödülünü almaya hak kazandı.
KALDER tarafından Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) desteğiyle İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde düzenlenen ve Avrupa'nın alanında en büyük kalite kongresi olan ve Türkiye' de 26'ncısı düzenlenen Kalite Kongresi'nde, AOSB Başkanlığının ödülünü, AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin aldı. EFQM Ceo'su Léon Tossaint imzasını taşıyan 'Recognised for Excellence 4 Star' (Mükemmellikte yetkinlik 4 yıldız) ödülünü AOSB Başkanlığı adına Kalder Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer'in elinden alan AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, "Bu ödül, uzun soluklu ve özveriyle emek veren ekibimize aittir. Bu başarının elde edilmesinde büyük destek sağlayan başta AOSB Başkanımız Sayın Bekir Sütcü olmak üzere değerli yönetim kurulu üyelerimize, başkanlık personelimize, paydaşlarımıza ve tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
 MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU 2012'DE BAŞLADI
AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, kendilerine bu başarıyı getiren süreçle ilgili bilgi verirken, 2010 yılından itibaren AOSB'nin kendi içinden  seçilmiş sanayiciler eliyle  yönetilmeye başlamasıyla  birlikte köklü bir değişim süreci geçirdiğini ve bir rehber arayışına girdiğini, Kalder ile tanışmanın ise bu arayışın bir sonucu olduğunu bildirdi. Türkiye'deki küçük ve büyük ölçekli şirketlerin mükemmellik yolculuğunda önemli bir misyon üstlenen Kalder ile 12 Aralık 2012 tarihinde üyelik bildirimini imzaladıktan sonra oluşturdukları genç ve dinamik bir ekiple çalışmalara başladıklarına dikkati çeken Keskin, bu kapsamda,  hem kurum içinde, hem de İstanbul'da gerçekleştirilen eğitim amaçlı toplantılara katıldıklarını belirtti.
TÜM PAYDAŞLAR YÖNETİME DAHİL EDİLDİ
AOSB Bölge Müdürü Keskin, eğitim çalışmalarının yanı sıra stratejik hedefleri olan süreç  yönetim anlayışının da benimsendiğini belirterek, "Yapılan grup çalışmaları sonucunda AOSB Başkanlığımız personeli, sanayicisi, iş yaptığı, hizmet verdiği ve hizmet aldığı tüm paydaşlarını yönetime dahil etti. İstişareyle yönetim tarzı da bu modelle birlikte gelişmiş oldu. Bu sürecin sonucunda 23. Kalite Kongresi Ödül Töreni'nde, 'Mükemmellikte Kararlılık' belgesini almaya hak kazanmıştık. Bu belge, mükemmellik modelinin kurumumuzda tam anlamıyla benimsenerek, kurum kültürünün ayrılmaz parçası haline gelmesi ve başarının sürdürülebilir kılınması açısından önemli bir aşamaydı. Kaliteli, hızlı ve doğru hizmet verme çabası içerisinde olan AOSB Başkanlığımız,  yalın bir yönetim anlayışını benimsedi. Bunun ardından bizde mükemmellikte 4 yıldızı getirecek çalışmalarımızı sürdürdük."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!