Adana ÖÄŸrenme ÅženliÄŸi baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Adana Öğrenme Şenliği başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 15:04

Adana Öğrenme Şenliği başladı

Haberin Devamı

Hatice KARTAL/ADANA, (DHA) - ADANA'da , 'Hayatın her anı öğrenme zamanı' sloganıyla düzenlenen Adana Öğrenme Şenliği başladı.
Adana ValiliÄŸi, belediyeler ve sivil toplum kuruluÅŸlarının desteÄŸiyle Milli EÄŸitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme ÅženliÄŸi içinÂAtatürk Parkı'nda tören düzenlendi. ÅženliÄŸin açılışında konuÅŸan Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Turan Akpınar, "Öğrenme ÅŸenlikleri, hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün sınırlı sayıda ilde baÅŸlattığı anlamlı etkinliktir. Amacımız eÄŸitimlerin içerikleri ve eÄŸitim süreçleri hakkında vatandaÅŸlarımızı bilgilendirmektir" dedi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ta öğrenmenin sadece okulla, diploma sahibi olmayla sınırlı olmadığını belirtti. Demirtaş, "Eğitime dair zihnimizde oluşturduğumuz tüm sabit fikirleri, bir kenara atalım. Son nefesimize kadar öğrenmekten, kendimizi geliştirmekten asla vazgeçmeyelim. Hayat boyu öğrenme ile ilgili kurumlarımızın Adana eğitiminin değişim ve dönüşümüne yaptığı katkıları arttırarak sürdüreceğine olan inancım tamdır. Valilik olarak bizler de vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenmeye erişimini kolaylaştırmak adına her türlü çalışmayı yapmaya ve hayat boyu eğitimi desteklemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda ilimizin ihtiyacı olan kursları açmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise her gün yeni bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini kaydederek, "Örgün eğitimin içinde olmasak bile yada bir meslek icra etmek zorunda olmasak bile Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlerin karşılığını ödemek üzere yaşadığımız toplumda faydalı bir birey olmanın sorumluluğunu yerine getirmek üzere her gün yeni bir şeyler öğrenmeliyiz. Şenlik bunun da mesajını verecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Seyhan Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Ova'dan Saray'a" adlı kıyafet defilesi yapıldı.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!