Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü : Vali istifa etmeli (3)

Güncelleme Tarihi:

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü : Vali istifa etmeli (3)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 20:53

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü : Vali istifa etmeli (3)

Haberin Devamı

CHP'Lİ TÜMER: MALATYA VALİSİ'NİN HAKLILIK PAYI YOK
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Demirspor'un güvenlik gerekçesiyle Malatya'dan ayrılmak zorunda kalmasının ardından Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile görüştüğünü ve Vali Kamçı'nın kendisine yaptığı açıklamalarda haklılık payının olmadığını savundu.
Yazılı açıklamada bulunan CHP Adana Millet Vekili Zülfikar İnönü Tümer, 19 Mayıs Perşembe günü deplasmanda Vartaş Elazığspor karşılaşması için Malatya’da kampa giren Adana Demirspor’un, güvenlik gerekçesiyle kentten ayrılmaya zorlanmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi. Geçmişte iki takım taraftarları arasında yaşanan sürtüşmenin Adana Demirspor Kulübü'nü çok zor durumda bırakmaya mazeret olamayacağını vurgulayan Tümer, mavi-lacivertli takımın devlet eliyle sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Olayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda öğrendiğini ve hemen Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı aradığını aktaran Tümer, Vali Kamçı’nın, “Dün gece Malatya taraftarlarından bir grup, Adana Demirspor’un kamp yaptığı otelin etrafında gösteri yaptı. Demirspor kafilesinin güvenlik gerekçesiyle kentten ayrılması için tavsiye kararı aldık” diye yanıt verdiğini belirtti. Tümer, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bu yönde bir tavsiye kararı alınamayacağını, Vali Kamçı’nın açıklamasının haklılık payı bulunmadığını savundu.
Demirsporlu futbolcuların moralini bozan, Adana ve Malatya’yı karşı karşıya getirmeye sürükleyen olayın vahim olduğuna işaret eden Tümer, açıklamasında şu görüşrele yer verdi: 
“Adana Demirspor kafilesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 19 Mayıs’ta Elazığspor’la oynayacakları maçta tüm zorlukları da göz önüne alarak güzel bir futbol sergileyeceklerine inanıyorum. Başkan, yönetici, teknik heyet ve futbolcularımızın yanındayız. Kendilerine üstün başarılar diliyorum”.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!