Adana BTÜ'den üniversite - girişimci işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Adana BTÜden üniversite - girişimci işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 15:23

Adana BTÜ'den üniversite - girişimci işbirliği

Haberin Devamı

ADANA Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, inovatif girişimciliğin gelişmesine katkı sağlayacak en etkin kurumlardan biri olmak için çalıştıklarını söyledi. Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden'i makamında kabul eden Tümay, "Gelişmiş Türkiye için hep birlikte çalışacağız" dedi.

GED Başkanı Esra Özden, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ı ziyaret ederek yeni dönem faaliyetleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İnovatif ve katma değeri yüksek üretim için öncelikle girişimciye ihtiyaç duyulduğunu belirten GED Başkanı Özden, "Türkiye'nin geleceğine damga vuracağına inandığımız Adana BTÜ ile birlikte çalışmak istiyoruz. Bu üniversitemizin öğrencileri arasında iş yaşamına girişimci olarak başlamak isteyen öğrencilerimiz var. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerin kurduğu 'Girişimcilik Kulübü' var. Onlarla iş yaşamına birlikte yürümek istiyoruz. Mentör, melek yatırımcı sağlayarak, destek kuruluşlarıyla aralarına köprü olarak başarılı girişimciler çıkarmak istiyoruz" dedi.

2017 yılı içerisinde KOSGEB'le inovatif girişimlere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, global kurumlarla mentör yetiştirme kursları ve bölgede uluslararası bir girişimcilik zirvesi için çalışma başlattıklarını anlatan Özden, "Türkiye'de sanayiciye ve girişimciye belki de en yakın isim olan Prof. Dr. Mehmet Tümay'ın Adana BTÜ'ye rektör olmasını en büyük avantajımız olarak değerlendiriyoruz. Birlikte çalışıp Türkiye'ye icat ve marka çıkaran girişimciler kazandıracağız" diye konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİME GEÇİŞ

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay da fakültelerinin Türkiye'nin geleceğine yönelik tasarlandığına dikkat çekerek, "Örneğin, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, bölgede yüksek teknoloji üretimin ve bu yönde kendini geliştirecek girişimcilerin öncüsü olacak. Fakültelerimiz sanayici ve girişimci iş birliğiyle bölgenin üretim yelpazesini teknoloji yoğun ürünlere açacak. Bu çerçevede GED gibi sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler gerçekleştireceğiz" dedi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!