Adana - Beyrut arasında yeni adımlar

Güncelleme Tarihi:

Adana - Beyrut arasında yeni adımlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:14

Adana - Beyrut arasında yeni adımlar

Haberin Devamı

ADANA Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK AŞ), Adana Ticaret Odası (ATO) ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Adana ile Beyrut arasında ticaret köprüsü kurma çalışmaları sonuç vermeye başladı. 
ATAK AŞ'den yapılan açıklamaya göre; Adana'dan bir turizm ve ticaret heyetinin Lübnan'da yaptığı temaslarla ikinci aşamaya geçilen projede, Lübnanlı işadamlarının Adana ve Doğu Akdeniz'e olan ilgisinin arttığı gözlemlendi. Açıklamada, Türk heyetinin Lübnan Başbakanı Hariri ile görüşmesinin yanında çok sayıda temas gerçekleştirdiği belirtilerek "Beyrut Ticaret Sanayi ve Tarım Odası'nda yapılan görüşmelere, odanın yöneticilerinin yanı sıra geçtiğimiz şubat ayında Adana'ya gelmiş olan Lübnanlı işadamları büyük ilgi gösterdi" denildi. 
ODA BAŞKANLARI UMUTLU
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü ile iki ülke arasında önemli ekonomik bir bağ kurulduğunu söyledi. Beyrut ile Adana arasında başlayan alışverişin daha da güçlenmesi için projeye süreklilik kazandıracak adımlar atacaklarını kaydeden Menevşe "Başta Adana olmak üzere bölge illerimizi de kapsayan bu proje ülkemiz için de atılmış önemli adımlardan biridir.  Adana ve çevre illerde üretilen ürünlerin sergilenmesi ve her iki taraftan şirketler arasında ikili görüşmeler eylül ayında Beyrut'ta gerçekleştirilecek" diye konuştu.
Adana Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü ise OSB'nin karşılıklı yatırım imkanlarını araştırdığını belirterek "Adana OSB'de yüzde 100 yabancı sermayeli yatırımlar bulunuyor. Türkiye'nin yatırım avantajları ile en iyi  imkan sunan OSB'lerden biri olan Adana OSB'ye Lübnanlı yatırımcıları davet ettik. Onlarda verdiğimiz bilgilere ve sunumlarımıza büyük ilgi gösterdiler" ifadesini kullandı. 
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Lübnan'da yaptıkları temaslarda Çukurova'nın tarımsal potansiyeliyle ilgili bilgileri karşı tarafa ayrıntılarıyla aktardıklarını anlattı. Bilgiç, Lübnan ile tarım alanında işbirliği yapılabileceğini ve tecrübelerin karşılıklı aktarılabileceğini vurguladı. 
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da iki kent arasındaki ilişkilerin konuşarak ve iletişimi sürekli tutarak artabileceğinin altını çizdi. Türkiye ile Lübnan arasında gerçekleştirilen Serbest Ticaret Anlaşması'nın Türkiye tarafından onaylandığını ve Lübnan tarafının beklendiğini hatırlatan Kıvanç, anlaşmanın yürürlüğe girmesi durumunda iki ülke arasındaki ticaretin 2 katına, Adana ile Beyrut ticaretinin ise 4 katına çıkabileceğini bildirdi. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!