Adalet Bakanı Bozdağ:

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Bozdağ:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 18:35

- "Türkiye, bölgesinde olan olaylara gözü, kulağı kapalı yaklaşan, aklını çalıştırmadan, bilgisini ve tecrübesini kullanmadan yaklaşan bir ülke değildir"

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye bölgesinde olan olaylara gözü, kulağı kapalı yaklaşan, aklını çalıştırmadan, bilgisini ve tecrübesini kullanmadan yaklaşan bir ülke değildir" dedi.

Bozdağ, Akdağmadeni Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Akdağmadeni İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içeride ve dışarıda itibarının AK Parti ile arttığını söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde Yozgat'a yapılan yatırımları anlatan Bozdağ, Türkiye'yi yeniden inşa ettiklerini belirtti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında yalan, yanlış, asılsız, çarpıtma haberler yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin itibarsızlaştırılmak istendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı makamında dünyanın bütün devlet başkanlarının, cumhurbaşkanlarının, diğer resmi erkanın ağırlandığını dile getiren Bozdağ, "Esas itibarımızı zedeleyen şey, misafirlerimizi, Türk milletinin ve Türk devletinin büyüklüğüne, şanına, şerefine ve ağırlığına uygun olmayan yerlerde ağırlamamızdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "IŞİD'i bölgenin başına bela eden kurmay akıl da var"

Terör örgütü IŞİD'in son dönemlerde birdenbire ortaya çıktığına dikkati çeken Bozdağ, örgütün kullandığı son model silahların kimler tarafından verildiğinin irdelenmesi gerektiğini belirtti.

Bozdağ, IŞİD'in isminin 4-5 sene öncesine kadar Türkiye'de duyulmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yakın tarihe kadar da sadece konuyla ilgilenen siyasetçiler, uzmanlar ismini duyuyordu ama toplumun yüzde 80'inden fazlası şu son 1-2 yıla kadar IŞİD'in ismini duymamıştı. Şimdi soruyorum, bu IŞİD birdenbire nasıl ortaya çıktı? Ellerinde o kadar kaliteli silahlar, son teknoloji silahlar var, bunları kimlerden, nereden temin etti? Irak ordusundan almış, Suriye ordusundan almış, hazıra dağ dayanmaz, bunlar tükenmiyor mu hiç? Bu silahları verenler, satanlar belli. IŞİD'in kullandığı silahları kim onlara veriyor? Bu silahları siz, ben kullanmayız, çok üst teknoloji silahlar. Bu silahları kullanmak için eğitim almak gerekiyor. Bunları kullanmak için marifetli olmak gerekir. Peki bu kadar iyi eğitilmiş kişileri kimler eğitti, kimler bunlara silahların kullanımını öğretti? Bunca lojistik desteği kim veriyor? Bunların gıdası, ilacı, tedavisi nasıl yapılıyor? Dünyanın onlarca ülkesinden binlerce savaşçının IŞİD'e katıldığı söyleniyor. Dili başka, kültürü başka, memleketi başka, bu kadar insan dünyanın 80 civarından ülkesinden nasıl toplanıp da Suriye ve Irak'ta IŞID'in saflarına katılıyor. Böylesi devasa büyük bir organizasyonu 3-5 eşkıya yapabilir mi? Bir terör grubu bunu planlayabilir mi? Biz her zaman söylüyoruz, IŞİD'i bölgenin başına bela eden kurmay akıl da var."

Haberin Devamı

- "IŞİD, bir hedef değil, bir sonuçtur"

IŞİD'in yaptıklarının yanı sıra destekçilerinin de iyi görülmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "IŞİD, bir hedef değil, sonuçtur. Öyleyse bu sonucu doğuran sebeplerin üzerinde hepimizin durması önemlidir. Dünya halklarının, Türk milletinin bu sebepleri iyi değerlendirmesi lazım" dedi.

Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"IŞİD, Suriye'de vururken, kırarken, yakarken dünyanın sesi çıkmadı. IŞİD, Irak'ta Anbar ve Musul'u, Telafer ve diğer yerleri alırken, Sincar dağlarına girerken kimsenin sesi çıkmadı. Türklerin yaşadığı başka yerleşim yerlerini ele geçirirken kimsenin sesi çıkmadı. Kobani'ye sıra geldiğinde bütün dünya ayağa kalktı. Peki, Kobani'nin önemi nedir? IŞİD, Suriye'nin önemli bir kısmını ele geçirirken, Irak'ın önemli bir kısmını ele geçirirken Amerikası, Avrupası sessiz kaldı da Kobani'ye saldırınca bütün dünya neden ayağa kaktı? Bunu birinin sorması lazım. Türkiye'yi eleştirenler, Türkiye'nin bu konudaki tavrını sorgulayanlar şunu bilmeli ki Türkiye, bölgesinde olan olaylara gözü, kulağı kapalı yaklaşan, aklını çalıştırmadan, bilgisini ve tecrübesini kullanmadan yaklaşan bir ülke değildir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!