Acıpayam Devlet Hastanesi, 'anne dostu hastane' oldu

Güncelleme Tarihi:

Acıpayam Devlet Hastanesi, anne dostu hastane oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 12:41

Acıpayam Devlet Hastanesi, 'anne dostu hastane' oldu

Haberin Devamı

TÜRKİYE Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün belirlediği ekip tarafından yapılan ön inceleme ve değerlendirmenin ardından Denizli'nin Acıpayam Devlet Hastanesi 'Anne Dostu Hastane' tescili almaya hak kazandı.

Türkiye'de bu unvanı hak eden 23. hastane olan kurum, Denizli'de ise tescili alan ilk sağlık kurumu oldu. Yine Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak Türkiye genelinde yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 üzerinden 99.6 puan alan kurum, Denizli'deki en yüksek kalite puanının sahibi oldu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Anne Dostu Hastane uygulamasıyla normal doğumu özendirmenin, son yıllarda artan sezaryen doğumları ve müdahale oranlarını azaltmanın hedeflendiğini belirterek, "Anne Dostu Hastane kriterleri kapsamında, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması esas alındı. Gebelerin yanında uygun bir refakatçi alabilecekleri, kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri doğum ortamları oluşturuldu. Bakanlığımızca 10 başlık altında toplanan Anne Dostu Hastane kriterlerini sağlayan hastanelere Anne Dostu Hastane unvanı verilecekti. Acıpayam Devlet Hastanesi de bu kriterleri karşılayarak unvanı almak üzere başvurdu ve yapılan değerlendirme süreci sonunda ilimiz de ilk, Türkiye genelinde ise 23 Anne Dostu Hastane unvanı alan hastaneden biri olarak büyük bir başarıya imza attı" dedi.

"BAŞARININ ARKASINDA ÖZVERİ İLE EKİP ÇALIŞMASI VAR"

Acıpayam Devlet Hastanesi'nin SKS değerlendirilmesinde kent genelindeki en yüksek puanı aldığını vurgulayan Öztürk, "Sağlıkta kalite çalışmalarında tescillenen bu başarımızda asıl önemli olan, hastanemizden hizmet alan hasta, hasta yakını ve çalışanlarımızın güvenliği ve memnuniyetidir. Hastane bir binadan veya tıbbi cihazlardan ibaret değildir. Bir hizmet alanıdır ve arka planında özveri ile ekip çalışması vardır. Göstermiş oldukları özverili, fedakar çalışmalarından dolayı Hastane Başhekimimiz Uz. Dr. Deniz Oğuz, Bakım Hizmetleri Müdürümüz Hilal Demiray, Kadın Doğum Uzmanımız, ebelerimiz ve tüm hastane çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Denizli'mizin sağlık sektöründe başarılarını, yaptığı önemli yatırımları devam ettirmek ve halkımıza hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini sunmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOGRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!