Açık Avrupa Biathle Ve Triathle Şampiyonası Kuşadası’nda Başladı

Güncelleme Tarihi:

Açık Avrupa Biathle Ve Triathle Şampiyonası Kuşadası’nda Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 18:15

AÇIK AVRUPA BİATHLE VE TRİATHLE ŞAMPİYONASI KUŞADASI'NDA BAŞLADI

Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Dünya Pentatlon Birliği (UİPM), Avrupa Pentatlon Konfederasyonu (ECMP) ve Türkiye Modern Pentatlon Konfederasyonu işbirliği ile düzenlenen Açık Avrupa Biathle ve Triathle Şampiyonası’nın startı Kuşadası İsmail Cem Meydan’ın da verildi.
Şampiyona açılışına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve Kuşadası İlçe Spor Müdürü Canan Gürer katıldı.
Açılışta konuşan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, bu tür sportif faaliyetlerin Aydın ilinde daha sık gerçekleşeceğini belirterek “Başta günün anlam ve önemine binaen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anar ve Cumhuriyet bayramınızı kutlarım. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde böylesi güzel bir etkinliğin yapılması mutluluk verici. Bu etkinliğe katkı sağlayan başta Kuşadası Kaymakamı ve Kuşadası Belediye Başkanı olmak üzere organizasyona emek veren herkese teşekkür ederim” dedi. Kaymakam Aksoy ise Şampiyona’nın Kuşadası’nda yapılmasının tesadüf olmadığını, belirterek tarih boyunca Kuşadası’nın konumu gereği her türlü organizasyona ev sahipliği yapmış bir yer olduğunu söyledi. Aksoy şöyle konuştu “Kuşadası ve bölgesi tarih boyunca dünya’nın en önemli ilgi merkezlerinde biri olmuştur. Gerek konumu gerek doğası ile insanoğlu bu coğrafyayı oldum olası çok sevmiştir. Biz yerel yöneticiler bu tür faaliyetlerle Kuşadası’nın değerini artacağını düşünüyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor sporculara başarılar diliyorum.”
Şampiyona yapılan konuşmaların ardından Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın verdiği startla başladı. Tüm yarışları Kuşadası’nda yapılacak olan Açık Avrupa Biathle ve Triathle Şampiyonası’nda 14 ülkeden 145 sporcunun üç gün boyunca yüzme, koşu ve atış kategorilerinde mücadele verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!