ABTÜ'de Tümay dönemi

Güncelleme Tarihi:

ABTÜde Tümay dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:38

ABTÜ'de Tümay dönemi

Haberin Devamı

ADANA Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül'den görevi devraldı.
Rektörlükte yapılan devir-teslimde ABDÜ Rektörü Tümay'a, Vekil Rektör Gül tarafından çiçek verildi. Rektör Tümay da Gül'e teşekkür plaketi sundu. Rektör Tümay, Prof. Dr. Gül ve üniversite yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti, birlikte çalışarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni 'önemli yerlere' getireceklerini söyledi. Rektör Tümay daha sonra üniversite personeli ile tanıştı ve görevine başladı.
İKİNCİ SIRADAYDI
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 85 akademisyenin oy kullandığı seçimde Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül 47, Prof. Dr. Mehmet Tümay 33 oy almıştı. İkinci sıradaki Tümay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektör olarak atandı.
PROF.DR.TÜMAY KİMDİR?
1964 Adana doğumlu olan Prog. Dr. Tümay, lisans eğitimini ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nde , doktorasını ise Strathclyde Üniversitesi Güç Sistemleri Bölümü'nde  yaptı. Tümay, TÜBİTAK'ın çeşitli birimlerinde çalıştı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı, ÇÜ Endüstriyel ve Tıbbı Elektronik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, ÇÜ Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı Başkanlığı, ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanlığı, Teknokent yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!