Ablası da 12 yaşında evlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Ablası da 12 yaşında evlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 11:30

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Sofular beldesinde evlendirilmesi jandarmanın düğün sırasında yaptığı müdahale ile önlenen 12 yaşındaki kızın ablasının da bir yıl önce yine 12 yaşındayken amcasının oğluyla evlendirildiği öğrenildi.

12 yaşındaki Düriye K'nin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmesinin ardından Sosyal Hizmetler görevlileri Sofular Beldesine giderek, evlendirilmeye çalışılan kız çocuğunun ailesi, yakınları ile görüşüp, öğrenim görmekte olduğu okulunda incelemeler yaptı.

Araştırmalar sonunda, Düriye K'nin 1994 doğumlu ablası Sibel K'nin de 12 yaşındayken İstanbul'da yaşayan amcasının oğluyla, yaklaşık bir yıl önce tıpkı kardeşi gibi çocuk yaşta evlendirildiği ortaya çıkardı.

Ayrıca, Düriye K'nin okula 56 gün devamsızlık yaptığı halde durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmeyen Sofular İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf K. hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Müdürün durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesi ve kız çocuğunu okula gönderilmemekte ısrar edilmesi durumunda aileye idari para cezası uygulanması gerektiği kaydedildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

1 Ocakta, Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Sofular beldesinde 12 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmek istendiği ihbarını alan Gülağaç Jandarma Komutanlığı ekipleri, erkek evindeki düğüne baskın yapmış, burada arkadaşları ve yakınlarıyla eğlenen 20 yaşındaki damat adayı Ramazan K'yi gözaltına almıştı.

Ardından düğüne getirilmek üzere hazırlanan gelin adayı 12 yaşındaki Düriye K. ile babası İrfan K'yi de alan jandarma, 3 kişiyi Aksaray Adliyesine sevk etmişti.

Evlendirilmek istenen 12 yaşındaki Düriye'nin Sofular İlköğretim Okulu öğrencisi olduğu, 2 yaşındayken annesinin evi terk ettiği, Düriye'nin ise 10 yıldır beldede babaannesinin evinde yaşadığı, babasının da yılın büyük bölümünü İstanbul'da çalışarak geçirdiği öğrenilmişti.

Düğün sırasında gözaltına alınarak, sorgularının ardından Aksaray Adliyesine getirilen babası İrfan K. ve 20 yaşındaki damat adayı Ramazan K'yi savcılık serbest bırakmış, 12 yaşındaki Düriye K. ise savcılık kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!