ABD’ye giderken yanında kim vardı

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye giderken yanında kim vardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 23:20

15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Türk Hava Yolları’na cevaplandırması için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999 yılında ABD’ye çıkarken yanında kimlerin olduğunun sorulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Petek, “21 Mart 1999 tarihinde Fetullah Gülen, ABD’ye giderken kimlerle gittiği, bunun THY kayıtlarında varsa gönderilmesini talep etmiştik. Ancak gelen cevap yazısında, 21 ya da 22 Mart 1999 tarihinde seyahat ettiği bilgisi var, ancak yolcu listelerine ulaşılamıyor. O tarihte başka kimlerin olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılamadığı cevabını aldık” diye konuştu. Komisyonun AK Partili üyesi Emine Nur Günay ise THY’nin Gülen’in ABD’ye kiminle gittiği konusunda neden bir bilgiye ulaşamadığının irdelenmesi gerektiğini kaydederek “Mutlaka yolcu listesinin olduğu bilgisi bir yerlerde vardır. 15 yıl öncesi. Çünkü kimlerle seyahat ettiği çok önemli” dedi. Başkan Petek de cevaplanması gereken soruların tekrar THY’ye sorulması için not alınmasını istedi.

Haberin Devamı

ÖKSÜZ, KAYINPEDERİNDE KALMIŞ

Komisyon dün, 2002’de cemaatten kovulan, Hasan Polat’ı dinlendi. Polat, Darbe girişimi sonrası gözaltındayken Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım’la karşılaştığını söyledi. Polat “Kayınbiraderi, Adil Öksüz’ün tutuklandığını ve daha sonra serbest bırakıldığını, rahat rahat kayınpederinin evine geldiğini hiçbirşey olmamış gibi orada 2 gün kaldığını söyledi. Kayınbiraderi, Öksüz’ün birgün gazeteye baktığını ve “Aaa ben aranıyormuşum” dediğini söyledi. İfadesi aynen böyle. Adil Öksüz öyle diyor sonra kayboluyor” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!