ABD’nin Suriye’ye kara harekâtı hazırlığı yok

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin Suriye’ye kara harekâtı hazırlığı yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 00:30

Rusya’nın Şam Büyükelçisi Aleksander Kinşak, Suriye’ye dış müdahale iddialarını Interfaks Ajansı’na değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kinşak, “Elimizdeki veriler ABD’nin Suriye’ye yönelik halihazırda herhangi bir kara harekâtı hazırlığı yapmadığını gösteriyor. Zaten böyle bir müdahale Suriye Destek Gurubu tarafından alınan kararlara da aykırı olur. Suudi Arabistan ile Türkiye kendi başlarına böyle bir adım atarlar ise mevcut anlaşmalara aykırı hareket etmiş olurlar. Tabi 24 Kasım’da uçağımızı vuran Türkiye’den her türlü olasılığı beklemek mümkün” diye konuştu.

Nazarbayev, Putin’i aradı: Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Moskova ile Ankara arasındaki krize çözüm bulmak adına dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı. Putin ise “Aramızdaki problem ve zorlukları biz yaratmadık. Kaynağı biz değiliz. Bu nedenle adım atması gereken taraf Türkiye” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Rusya: IŞİD elebaşısı Türkiye’den: Suriye’de Esad rejimine destek için hava operasyonları düzenleyen Rusya’nın güvenlik servisi FSB, Yekaterinburg kentinde önceki gün yapılan operasyonda 7 IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan kişilerin, Moskova, St. Petersburg şehirlerinde ve Ural bölgesinde bombalı terör eylemi yapmayı planladıkları bildirildi. FSB, terör ekibini yönlendiren kişinin Türkiye’den geldiğini duyurdu. Bu şüpheliyle ilgili başka bir bilgi verilmedi.

Türkiye ile dostluk anlaşması iptal edilsin: Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’daki Komünist Parti milletvekilleri Valery Raşkin ile Sergey Obukhov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a yazdıkları mektupla Türkiye ile 1921’de yapılan dostluk ve işbirliği anlaşmasının iptal edilmesini istedi. Rus vekiller, “Her geçen gün biraz daha saldırgan tavır takınmaya başlayan Türkiye’nin aklı başına ancak böyle bir adım atarsak gelecektir” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!