ABD'den gelen akademisyen şeker hastalığını anlatacak

Güncelleme Tarihi:

ABDden gelen akademisyen şeker hastalığını anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 09:32

ABD'den gelen akademisyen şeker hastalığını anlatacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SANKO Üniversitesi tarafından SANKONUK Programı kapsamında düzenlenecek halka açık sağlık konferansında, ABD Viskonsin-Madison Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp ve Biyomoleküler Kimya ABD, Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Bölümü'nden Asistant Prof. Dr. Feyza Engin, 'Şeker Hastalığı: Adı Gibi Tatlı Olmayan Bir Hastalığın Hikayesi' konusunu anlatacak.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10.30'da başlayacak konferansa dileyen herkes ücretsiz ve davetiyesiz katılabilecek.

Feyza Engin; lisans ve master derecelerini İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden aldıktan sonra, doktora eğitimini ABD'de genetik alanında dünyaca ünlü Baylor Tıp Fakültesi Moleküler ve İnsan Genetiği Bölümü'nde tam burslu olarak tamamladı. Doktora çalışmaları sırasındaki Notch geninin osteoporoz ve osteosarkomaya olan etkilerine yönelik keşfi dünyanın en prestijli tıp dergilerinden Nature Medicine'da yayınlanan Engin, Dr. Engin Amerikan Kemik ve Mineral Derneği'nin 'Genç Araştırmacı' ödülüne layık görüldü.

Doktora sonrası çalışmalarını Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıkları Bölümü'nde yapan Engin, 2014 yılında Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kendi laboratuvarını ve bilim ekibini kurdu. Tip1 diyabetle ilgili çalışmaları ile 2016 yılında Alman Helmholtz Diyabet Merkezi ve Nature Medicine Dergisi tarafından 'Diyabet Alanının Yükselen Yıldızı' ödülüne aday gösterilen ve aynı yıl 'Shaw Scientist' ödülünü alan Dr. Feyza Engin'in Tip1 diyabetin önlenmesine yönelik araştırmaları ile ilgili bir de patenti bulunuyor.

Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesinde endokrinoloji, biyokimya ve metabolizma dersleri veren Dr. Engin, hem Amerikalı öğrencilerine hem de Türk Tıp Fakültesi öğrencilerine ekibinde yer vermektedir. Engin, ekibiyle birlikte geliştirdiği yeni genetik fare modelleri ile Tip1 ve Tip2 diyabet ve obezite hastalıklarının moleküler mekanizmaları, önlenmesi ve tedavisine yönelik çalışmaları devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!