ABD’den bir günde dört Musul açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD’den bir günde dört Musul açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 22:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Haydar İbadi arasında yaşanan söz düellosunda Washington Yönetimi yaptığı üç sözlü açıklamayla Bağdat’ın yanında yer aldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Musul’da tek taraflı bir eyleme geçebileceği yönündeki spekülasyonların artması üzerine önceki akşam da ABD Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada Türkiye’nin ismi verilmeden Ankara, Musul konusunda net biçimde uyarıldı. İlk açıklama Pentagon Sözcüsü Jeff Davis’ten geldi. Jeff Davis, “Başika’daki Türk askeri varlığının farkındayız. Bu Türkiye ve Irak arasında ikili bir konu” dedi ve Başika’daki Türk askerinin terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon kapsamında olmadığını kaydetti. Ardından konu Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ve ABD Sözcüsü John Kirby’nin basın toplantılarında da konu gündeme geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü’nün yazılı açıklamasında ise şöyle denildi:

“Defalarca tekrar ettiğimiz gibi, ABD, Irak’ın bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemektedir. Bu amaçla, Irak’taki tüm uluslararası kuvvetlerin orada Irak hükümetinin onayı ve koordinasyonuyla, koalisyon şemsiyesi altında bulunmaları gerektiğine inanıyoruz. DEAŞ’ı yenme çabalarının birliği ve Irak halkının kalıcı güvenliğini sağlamak için tüm tarafların yakın koordinasyon içinde olmaları zorunludur.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!