ABD'de yılın tuhaf olayları

Güncelleme Tarihi:

ABDde yılın tuhaf olayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD, 1997 yılı boyunca garip, komik, zaman zaman düşündürücü olaylara sahne oldu. Kimi nasıl bir duygu olduğunu anlamak için kendini vurdu. Yıllardır bel ağrısı çeken bir diğeri boynundaki haça yıldırım düşmesi sonucunda iyileşti. Tuhaflıklar yıl boyunca birbirini izledi. İşte garip olaylarla dolu bir yıl ABD'de böyle geçti.

Zevk için kendini vurdu

1996'nın son günlerinde 32 yaşındaki Phillip Johnson, ‘Acaba neler hissedeceğim’ sorusuna cevap bulmak için 22 kalibrelik tabancasıyla kendi omzuna ateş etmişti. 2 Ekim 1997 günü, Johnson'un Kentucky eyaletinin Prestonburg kentindeki evine bir kere daha ambulans çağrıldı. Yine sol omzuna ateş etmişti. Johnson, ifadesinde ilkinden büyük zevk aldığı için yeniden yapmak zorunda kaldığını söyledi.

12.744 yıl hapis cezası

1994 yılında Oklohama'lı ırz düşmanı D.Bennalford Anderson, 2200 yıl hapse mahkum edilmişti. Anderson, bu yıl Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemede mahkumun suçlarına 90 yüzyıl daha eklendi. Irza geçme suçlarından 4.000 yıl, adam kaçırmaktan 1.750, hırsızlıktan 1.000 yıl, değişik suçlardan da 500 yıl hapse mahkum edildi. Anderson'un itirazı üzerine 500 yıllık indirim yapıldı. Bakiye : 12.744 yıl hapis.

Başkan banka soydu

Philadelphia'nın banliyösü Darby'nin eski Belediye Başkanı Daniel F. Devlin, seçimi kaybettikten sonra parasız kalınca banka soydu. Gündüz vakti kentin merkezindeki Mellon PSFS Bankası'na giren eski belediye başkanı, koyu gözlük ve beyzbol şapkası ile vezneye yaklaşarak, paraların kendisine verilmesini istedi. Yanında bomba olduğunu ileri süren Daniel F. Devlin, 1.500 dolar aldığı bankadan fazla uzaklaşmadan polisler tarafından yakalandı. Mahkeme, Devlin'i 15 bin dolar kefaletle serbest bıraktı.

Çiftte babalık davası

Detroit'li India Scott, 1993 yılında aynı anda iki erkekle flört etti. 1994 yılında tosun gibi bir oğlan doğurdu. İki adamın birbirinden haberi yoktu. İkisine çocuğun ondan olduğunu söyledi. 1997 yılının Mart'nda kadın başka bir erkekle evleneceğini açıkladı. İki erkeğinde ayrı ayrı babalık davası açması sonucunda, çocuğun ikisinden de olmadığı ortaya çıktı.

Yıldırım düşünce iyileşti

Nebraska'da yaşayan Danyl LeViege'ye evinin önünde dururken yıldırım çarptı. Yıldırım, LeViege'yi, boynunda asılı olan haçtan vurdu. LeViege'nin 20 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle çektiği bel ağrıları birdenbire kesildi. Geceyarılarına kadar eğlenerek evini ihmal eden Danyl şimdi ‘daha iyi ve daha ahlaklı’ olduğunu söyledi.

Cüzdan hayat kurtardı

Darrell Finnes, Florida'da bir apartman kompleksinde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Bir gece yolunu çeviren birisi Finnes’i vurdu. Kurşunun, Darrell'in göğsünü delip geçmesini, gömleğinin cebindeki kalın cüzdanı engelledi. Kurşun, cüzdanı deldi ve 2 santim kadar da Darrell'in göğsüne girdi.

Uğurlu sayı 1.6.9.5.

Uzun yıllar prostat kanseri ile mücadele eden Andy Golembiewski'nin son sözcükleri ‘1 - 6 - 9 - 5’ oldu. Eşi Evelyn, bu rakamların ne anlama geldiğini önce anlamadı. Evleyn'in aklına, Pennsylvania eyaletinin ‘Büyük Dörtlü’ diye adlandırılan sayısal lotosu geldi. Evelyn ve çocukları, 1-6-9-5 oynadılar ve tam 23.500 dolar (yaklaşık 48 milyar lira) para kazandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!