ABD Rusya ile anlaştığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

ABD Rusya ile anlaştığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 21:41

ABD ve Rusya, Moskova’nın 30 Eylül’de başlattığı Suriye’deki hava saldırılarının ardından Suriye hava sahasında yaşanan rota ihtilafları nedeniyle yürüttükleri görüşmeleri dün sonuçlandırdılar ve uçuş güvenliği konusunda anlaşmaya vardılar.

Haberin Devamı

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, protokol metninin Rusya’nın talebi nedeniyle yayınlanmayacağını belirtirken, “Bu memorandum, havada profesyonelce davranmayı sürdürmeyi, belli iletişim frekansları kullanmayı ve yerde bir iletişim hattı oluşturulmasını içeriyor. ABD ve Rusya, sonrasında her türlü uygulamaya dair bir çalışma grubu oluşturacaklar” dedi.

Cook, protokolün Suriye’de IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleyen diğer koalisyon uçaklarını da kapsadığını söylerken, Rus ve Amerikan uçaklarının havada koruyacakları “güvenli mesafe”nin NATO hava sahasını oluşturan Türkiye sınırına dair ise bir ayrıntı içermediğini ifade etti.

Bu anlaşmanın sadece havadaki uçakları kapsadığını söyleyen Cook, “Ancak Rusya’nın Türkiye hava sahasını ihlalleriyle ilgili kaygılarımızı da görüşmelerde dile getirdik” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!