ABD'den riskli karar

Güncelleme Tarihi:

ABDden riskli karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 10:04

Afganistan’da görev alan üst düzey ABD’li komutanlar, Pakistan’ın artan öfkesine rağmen sınır ötesinde düzenledikleri özel operasyonları artırarak militanların bu bölgedeki sığınaklarını yok etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Yeni plan henüz onaylanmamış olsa da, ABD’li askeri yetkili ve politikacılar, Afganistan’dan geri çekilme tarihi yaklaştıkça yeni bir stratejiye geçiş yapıldığını belirtti. Komutanlar ise taşıdığı risklere rağmen sınır ötesinde yapılacak operasyonlarda ele geçirilecek militanların önemli istihbarat sağlayabileceğini belirtiyor.

 

ABD’li yetkililer, geçmişte çok az sayıda sınır ötesi harekat gerçekleştirmişse de, Pakistan’ın büyük tepkisini çekmişti. Ancak ABD ordusu, yeni plan kapsamında daha fazla sınır ötesi harekat yapmak konusunda kendinden emin bir görüntü çiziyor.

Haberin Devamı

 

ABD’nin Pakistan’da yürüttüğü gizli operasyonlar ağırlıklı olarak CIA’in kontrolündeki insansız hava araçlarıyla düzenleniyordu. Bunun yanı sıra, CIA’in desteklediği Afgan milis kuvvetleri, başlıca istihbarat toplamak için sınır ötesine geçiyordu. Bu operasyonlarda sadece birinde, Afgan milislerin saldırı düzenleyerek bir silah deposunu imha ettikleri belirtildi.

 

ABD Başkanı Barack Obama tarafından onaylanması gereken yeni savaş planı, ABD toplumunda giderek desteğini yitiren Afgan savaşında yeni bir cephe açmış olacak.

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!