ABD’li sanatçıdan Türkçe şarkılar

Güncelleme Tarihi:

ABD’li sanatçıdan Türkçe şarkılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

Türkiye’ye ilk kez 37 yıl önce gelen Amerikalı sanatçı Scott Wilson, "Canım Türkiyem" şarkısına Ankara Kalesi’nde klip çekti.

2001 yılında Türkiye’ye gelen ancak 11 Eylül saldırıları nedeniyle ülkesine dönen Amerikalı sanatçı Scott Wilson, Türkçe şarkılara klip çekme projesini gerçekleştirmek için geçtiğimiz günlerde Başkent’e geldi. Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Ankara’ya gelen Wilson, "Canım Türkiyem" şarkısına Ankara Kalesi Kınacılar Konağı’nda klip çekti. Murat Derman’ın yönetmenliğini yaptığı klip, Türkçe ve İngilizce olarak Amerikan kanallarında yayınlanacak.

Türkiye benim ikinci vatanım

Türkiye’ye ilk olarak 1972 yılında 14 yaşındayken gelen Wilson, kısa sürede Türkiye’ye aşık olduğunu söyledi. Çeşitli sebepler için 24 kez ülkemize gelen ve Türkiye’nin tarihi, turistik ve kültürel pek çok bölgesini ziyaret eden Wilson, Türkiye’yi "İkinci vatan" olarak yorumladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin Barack Obama’nın başkan seçilmesinden sonra daha iyi olacağını anlatan Wilson, "Obama’nın söylediği, "Yes we can" isimli şarkı, onun başkan seçilmesinde büyük rol oynadı. Bende yaptığım müzikle iki ülke arasında kültür ve sanat köprüsü kurmaya çalışıyorum" dedi.

Türkçe konserler veriyor

YaptIĞI müzikle Türkiye’yi ve Türk müziğini başta Amerikan halkı olmak üzere dünyaya tanıtmayı hedefleyen Wilson’ın "Scott Wilson ve Efendiler" isimli bir müzik grubu bulunuyor. Wilson, Türkçe şarkıları disko formatında re-mix yaparak kendine özgü yorumuyla seslendiriyor. Wilson daha önce de "An Amerikan in İstanbul", "Efendi" ve "Turkish Disco Night" adlı üç albüm çıkarmıştı.

Türkiye tutkunu

Lİncoln Center başta olmak üzere Amerika’nın birçok bölgesinde konserler veren sanatçı, New York Cafe Lefigaro isimli kulüpte pazar günleri Türk müziğinden oluşan konserler veriyor. Annesi Amerikalı ünlü oryantal dansçısı Serena Wilson ve babası Alan Wilson’ın da Türkiye tutkunu olduğunu belirten sanatçı, kendi yaptığı ve ud, gitar ve bağlamadan oluşan "Hydra" adını verdiği enstrümanı kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!