ABD Dışişleri'nden 'Ahmet Hakan' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişlerinden Ahmet Hakan tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 12:57

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili endişelerini dile getirerek, Türk yetkililere çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndaki günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toner, bir muhabirin isim vermeden, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, söz konusu olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberin Devamı

Toner, muhabirin, "Mark, en son 10 gün önce burada brifing verdiğinden bu yana, Türkiye'deki en tanınmış gazetecilerinden biri evinin önünde dövüldü. Birçok insan hakları örgütü bu olayı protesto ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı henüz bu olayı kınamadı. Bugün de bir başka büyük gazetenin başındaki isim ayrıldı. Gerekçe olarak da gazetesinin üzerindeki baskıyı gösterdi. Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunda söyleyecek yeni bir şeyin olup olmadığını merak ediyorum" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Tabii ki. Sanırım, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıdan bahsediyorsun. Türk gazeteci... Bu vahşi saldırı elbette ki bizi derinden rahatsız etti. Türk yetkilileri bu olayı etraflıca incelemeye ve faillerini Türk yasaları çerçevesinde yargılamaya çağırıyoruz. Ve daha geniş perspektifte, Türkiye'yi hem Türk anayasası hem de AGİT taahhütlerince güvence altına alınan basın özgürlüğüne saygı duymaya davet ediyoruz."

Ahmet Hakan’dan saldırı sonrası ilk tweet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!