ABD Başkanı Trump: Obama'dan enkaz devraldım

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Trump: Obamadan enkaz devraldım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 21:29

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasından iki hafta sonra imzaladığı ancak yargıya takılan 'vize' kararnamesinden vazgeçmeyeceğini, önümüzdeki hafta yeni bir kararname çıkaracağını söyledi. Trump ayrıca, selefi Barack Obama’dan “enkaz” devraldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında yeni kararnamenin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Trump’ın, başkanlık özel yetkisini kullanarak imzaladığı kararname, ülkede büyük çaplı protestolara yol açmış, yüzlerce kişi sınır kapılarında gözaltına alınmış, kararname iki ayrı Temyiz Mahkemesi’nde de yargıya takılmıştı.

Trump söz konusu mahkeme kararlarını ‘kötü kararlar’ olarak değerlendirdi, ‘Kararname kötü değil, mahkemeler kötü’ dedi. Kararnamenin ‘kötü insanların’ ABD’ye girişini önlemeye yönelik olduğunu savunan Trump, önümüzdeki hafta yeni bir kararname çıkarılacağını yineledi.

"ENKAZ DEVRALDIM"
Trump ayrıca, selefi Barack Obama’dan “enkaz” devraldığını belirterek, bir önceki yönetimden kalan sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Trump toplam 76 dakika süren basın toplantısında, ABD ana akım medyasına yönelik eleştirilerini de devam ettirdi.

Trump, “Yönetimimizde her şey yolunda” ifadesini kullanarak, ABD ana akım medyanın ise doğruları yansıtmadığını savundu.

Donald Trump, “Bu basın toplantısını ülkemizdeki birçok medya organı ve muhabirlerin doğruyu söylemediği için yapıyorum. Bizim halkımız doğruyu bilmek zorundadır ve saygıyı hakediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, “Basın dürüst değil ve biz bunu konuşmazsak bu Amerikan halkına yalan söylediğimiz anlamına gelir. Bunu dile getirmeliyiz. Basının neden böyle yaptığını araştırmalıyız, kontrolden çıkmış durumdalar” dedi.

GAZETECİLERİN RASTGELE SORU SORMASINA İMKAN VERDİ
Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump'ın düzenlediği basın toplantısı Beyaz Saray'da uzun yıllardır alışılmadık kadar uzun bir toplantı oldu. 

Uzmanlar son olarak bu şekilde bir basın toplantısının 1990’lı yılların ortalarında Başkan Bill Clinton tarafından düzenlendiğini belirtiyor. Clinton sonrasında Başkan George Bush ve Başkan Barack Obama basın toplantıları sırasında soruları sadece önceden basın danışmanlarının tespit ettiği gazetecilerden alıyorlardı. Başkan Trump bu defa rastgele biçimde gazetecilerin soru sormasına imkan tanıdı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’daki basın toplantısını takip eden yerli ve yabancı basın mensupları tartışmalı birçok konuda Başkan Trump’a sorular yöneltti. Başkan Trump, sık sık yalan haberler yapmakla itham ettiği bazı medya kuruluşlarının muhabirlerinin hem soru sormalarına izin verdi, hem de yine aynı kuruluşları yalan ve yanlış haber yapmakla suçladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!